moderno stanovanje

Domišljato uređen stan

Otvoreni raspored u stanu može se na brojne načine vizualno razdijeliti na zone kako bi nam bilo lakše boraviti u prostoru. U stanu na fotografijama to je riješeno podizanjem jedne veće zone na višu razinu u obliku platforme te uporabom različitih, ali i dalje prirodnih paleta boja kako bi se još lakše razdvojila privatna od javne zone u stanu. Privatni prostor spavaće sobe uređen je jednostavnim zemljanim tonovima, dok su u javnom prostoru boravka i ureda osnovnom uređenju dodani detalji u žarkim bojama kako bi se u prostor unijela vedrina.


Javni dio stana zauzima uski dnevni boravak, veliki kutni uredski prostor i mali kutak za čitanje i druženje. Dnevni boravak čine kauč usmjeren prema televizoru na zidu, stolić za kavu i niski ormarić. Ured je prostran, s bijelim radnim stolom u obliku slova L. Iznad stola su police s ormarićima koji služe za pohranjivanje papirologije i čuvanje knjiga i druge stručne literature. Kutak za čitanje u uglu sastoji se od udobne sive fotelje i malog mekog stolića i smješten je uz prozor.


Posebno je upečatljiv strop ovog dijela stana koji je obložen drvenim daskama s detaljem oblih drvenih greda tople smeđe boje zbog čega interijer podsjeća na unutrašnjost rustikalne kolibe. Ostatak drvenih obloga u stanu svijetle je boje, što stvara osjećaj prozračnosti i lakoće u interijeru.

Spavaća soba jednostavna je s velikim bijelim ormarom u čije je središte smješten udoban bračni krevet s drvenim okvirom.
Domišljata zamjena za noćni ormarić je ladica u ormaru u kojoj su skriveni utikači i koja funkcionira kao prostor za svakodnevne sitnice koje držimo pokraj kreveta.



Blagovaonica i kuhinja dio su istog, malog prostora. Blagovaonicu čini klupa za sjedenje smještena uza zid, stol od svijetlog drva i dvije stolice te je u skladu s ostatkom interijera. Zid uz koji je smještena klupa za sjedenje ukrašen je pravilnim geometrijskim uzorkom zbog čega odskače od ostatka prostorije, a zanimljive visilice iznad stola unose dinamiku u prostor. Domišljato uređen stan, zar ne?



Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Eno Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:24