Draguljarnice EPL Yukutian Diamonds

Crno-bijeli prostor u kojem svjetlucaju dragulji i nakit

Preporukom čelnih ljudi Rezidencije Cvjetni i Poslovno-stambenog kompleksa SC Cvjetni, obratile su nam se osobe odgovorne za dolazak ruskog dijamantnog diva na europsko tržište koje su prije svega zaželjele uspješnu realizaciju projektnog zadatka jer je to prva draguljarnica u Europi koja je smještena u centru Zagreba, ali i prva kao iskorak s ruskog tržišta na neko drugo tržište – priča dizajner interijera Robert Bajs iz tvrtke IO Decor kojoj je povjeren ovaj zahtjevan zadatak. Da su zadatak uređenja zagrebačkog prodajnog salona draguljarnice EPL Yukutian Diamonds i više nego uspješno obavili dokaz je što su ih isti klijenti angažirali da odrade posao uređenja prodajnog salona i u Beču.

Umjetnička sloboda

– Korporativni izgled draguljarnica te knjiga standarda za uređenje draguljarnica tvrtke EPL pomno je proučena prije idejnog rješenja, ali prepuštena nam je i umjetnička sloboda. Tako smo u draguljarnici u Zagrebu osmislili jedinstvene svjetlosne efekte ugrađene u pod kao i stropnu rasvjetu ugrađenu u strop i ukrašenu staklom. Svjetleći logo tvrtke EPL pojavljuje se na centralnom zidu, a isti smo aplicirali u pod što je dosad neviđen pothvat kod nas.

Unikatna staklena vitrina ugrađena u zid s posebnom indirektnom rasvjetom, stakleni i zrcalni zid duž draguljarnice, kao i skrivena vrata od poda do stropa presvučena u zrcalo, samo su neki od idejnih rješenja naše tvrtke koje su također izvedene u prestižnoj zagrebačkoj draguljarnici – nabraja Robert Bajs. Dodaje kako su u draguljarnici u Beču, pak, unutar prostora osmislili staklenu sobu za majstora draguljara čiji je rad transparentan tokom cijelog njegova rada iz lokala, kao i izvana.

Tunel na stropu

– Također poseban tunel na stropu koji je bio neophodan za ispust zraka pomno je projektiran te je u isti integrirana rasvjeta kako bi stvorila posebnost i jedinstven svjetlosni dojam. Unikatne staklene vitrine na zidu te cijeli zid presvučen u staklo, također su neke od jedinstvenih instalacija ovog prostora – otkriva dizajner. Ukratko, obje su draguljarnice zamišljene kao čisti, uredni, jako osvijetljeni, transparentni crno-bijeli prostori koje odlikuju ravne i moderne linije, a u kojima dominiraju dragulji i nakit. Drugim riječima, interijer je u potpunosti stopljen s ponudom nakita – objašnjava Robert Bajs. Više o svemu možete saznati na io-decor.hr

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:14