U SKANDINAVSKOM STILU

Drvena kuća u predgrađu za poželjeti

Odlično mjesto za opuštanje u prirodi u dobrom društvu!

Ova kuća od drva sa staklenim zidovima nalazi se u predgrađu Moskve i ima kamin, saunu, pa čak i mali bazen. Arhitekti iz ureda BIGO sagradili su skandinavsku kuću za odmor te ju uredili ljubičastom bojom, koju klijentica voli.

Klijentica je tražila da interijer bude u skandinavskom stilu, iako joj je alpska estetika vrlo bliska. Drugi važan uvjet bio je poštivanje zadanog proračuna, stoga su osmislili kuću, koja će biti brzo i jednostavno sastavljena, a interijer uredili drvom - kako iz stilskog, tako i zbog ekonomskog razloga, što se pokazalo dobrom odlukom.

U kući su dva zida u cijelosti izrađena od stakla, u stilu arhitekta Franka Lloyda Wrighta, što je bilo moguće s obzirom na polažaj koji ju skriva od znatiželjnih pogleda susjeda. Vlasnica iz kuće vidi brda, šumu i nebo, a kako voli kamine, arhitekti su posebno za ovaj interijer, odabrali model koji ne blokira pogled na prirodu.

S obzirom na to da je kuća niska arhitekti su prvo veliku pažnju posvetili konceptu, rasporedu i fasadi. Kuća je gotovo u cijelosti od stakla, njezin krov ulazi u stražnji zid, koji su naglasili unutarnjim oblogama, koje su rasporedili horizontalno, a ne okomito, kao ostale obloge u kući.

Gotovo sav namještaj koji su odabrali je u njezinoj omiljenoj boji, a drvo vrlo dobro pristaje uz ljubičastu boju. Dnevni boravak u kući izduženog je oblika, a sofa je dodatno naglašena svjetiljkom postavljenom na aluminijsku šipku obojenu u crno.

Foto: Sergey Krasyuk

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 17:55