Novo cool mjesto

Duck Fast Bistro

Tim bistroa Pod zidom preuzima popularni Pizza Cut Duck i uvodi neke pozitivne promjene!

Netipičan, ali jedan od uspješnijih zagrebačkih restorana, Pizza Cut Duck, dobiva novo ruho, ali i novi tim koji će kuhati za posjetitelje. Chef Igor Gudac, koji je Pizza Cut Duck digao na noge i učinio omiljenim među Zagrepčanima, prihvatio je posao u Americi, a restoran ostavlja timu koji stoji iza restorana Pod zidom, pod vodstvom Borne Janeša.

Janeš nam je otkrio da će Pizza Cut Duck uskoro poslovati samo pod imenom Duck te će prostor preurediti, ali i uvesti neke novitete, iako će naglasak i dalje biti na opuštenosti kakvom je dosad poslovao Duck.

- Duck je jednostavan lokal iza kojeg stoji vrhunska kvaliteta i tim profesionalaca (kuhari, vinari, arhitekti, dizajneri). Dobar balans jednostavnosti i kvalitete i nerobovanje formama i normama je ono što Duck čini drugačijim. U vrijeme kada svi idu u high-end, mi idemo u low-end, ali zadržavajući pritom kvalitetu i izvrsnost. Taj balans daje lokalu jednu posebnu energiju koja još ne postoji u Zagrebu - govori Janeš i dodaje kako će zadržati prvotnu ideju chefa Igora Gudca, a to je da u Ducku nema rezervacija.

- Ručak traje od 10 do 15 sati, subotom od 12 do 17 sati, a svakog se dana ide na Dolac te se prema tim namirnicama kuha četiri do šest različitih jela koja moraju biti brzo gotova, obilna i ukusna. Koncept za večeru je potpuno drugačiji, na strop se vješaju sva jela koja su dostupna u a la carte ponudi taj dan. Ponuda se sastoji od 6 do 10 predjela i od 6 do 10 glavnih jela i 'nešto na žlicu', te četiri do šest deserata.

Također, imat ćemo i Chef's table, konzumaciju jela koja iznosi 200 kuna - jela se iznose po odabiru chefa, a gosti ne znaju što će dobiti, samo ih se pita jesu li alergični na određene namirnice - kaže Janeš i dodaje da vinska karta ne postoji, ali u ponudi će imati samo vlastitu liniju kućnih vina, četiri bijela i četiri crvena iz četiri regije - Slavonije, Istre, Dalmacije i bregovite Hrvatske, te jedan pjenušac.
Restoran Duck poslovat će kao samoposlužni restoran te će gosti po jela i pića dolaziti na šank, a uređenje će pratiti jednostavnost Ducka.

- Vino će se posluživati samo uz jednu vrstu univerzalnih brendiranih čaša, a hrana na različitim vrstama tanjura, lončića, drvenih daski.... Beštek i salvete stajat će na šanku, pultu, stolovima i gosti će se sami posluživali - otkriva nam Janeš.

NAZIV MJESTA: Duck
ADRESA: Nikole Tesle 17, Zagreb
RADNO VRIJEME: ručak od 10 do 15 sati (subotom od 12 do 17), večera od 17 do 00 (subotom od 19 do 00), pauza od 15 do 17 (subotom od 17 do 19 sati)

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:53