COOL MJESTO

Duck Fast Bistro u Teslinoj

Opuštena atmosfera i neopterećeno uređenje

Izgled prostora osmislila je Snješka Kožul iz dizajn studija Papillon prema smjernicama vlasnika kojemu se posebno svidio jedan lokal u Parizu.

Nekada popularni Pizza Cut Duck u zagrebačkoj Teslinoj ulici dobio je novo ruho i postao - Duck Fast Bistro. Iza novog koncepta stoji Borna Janeš koji je vlasnik i restorana Pod zidom.

Izgled prostora površine 50 kvadrata je osmislila Snješka Kožul iz dizajn studija Papillon prema smjernicama vlasnika kojemu se posebno svidio jedan lokal u Parizu. - Kad mi ga je pokazao, uočila sam da je naglašena dinamika cijelog prostora, maksimalna iskorištenost, opuštena atmosfera i neopterećenost u dizajnu ka samo jednom stilu - pojasnila je Snješka Kožul.

Sav namještaj i dekoracije izradili su u zagrebački obrtnici prema njezinim nacrtima, a uočljivi su naglašeni kontrasti. S jedne strane dominiraju crno-bijeli rombovi, ručno oslikani na stropu poslužnog dijela, koji se protežu i u kuhinju u obliku keramičke zidne obloge. Opozit tome su boje zidova s karakterom poput intenzivne narančaste, smirene zelene i zagasito plave, a sve u sebi imaju zrnca pijeska koja stvaraju dodatnu bogatu strukturu.

Tu je i suprotnost poluhrđave željezne konstrukcije šanka naspram obloge od prave kože, kao i ručno rađeni mini barski stolci koji ne zauzimaju puno prostora, ali su dovoljno čvrsti da na njih svatko može sjesti.

- Zidovi u bojama rađeni su tehnikom Polistof talijanskog proizvođača Valpaint. Jednim dijelom je ostavljena cigla obojena svijetlosivom, a djelomično je zid i cementni obrađen keramičarskim ljepilom - rekla je Snješka Kožul.

Noseće visilice su lampe koje se upotrebljavaju na gradilištima, s posebnim sijalicama koje bacaju svjetlost prema dolje. Mogu se zakačiti i za željezne šipke iznad šanka pa mijenjaju svjetlosno usmjerenje kako bi se pažnja mogla usmjeriti i na viseće jelovnike. Tu su i LED reflektorice koje također mogu mijenjati smjer.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 02:52