Dva stana manja od 30 kvadrata

Elegantni interijeri uređeni s istančanim ukusom vlasnica

Mali stanovi najzanimljiviji su prostori kada je u pitanju dizajn interijera. Inspirativni su i gotovo uvijek imaju zanimljiva dizajnerska rješenja koja mogu poslužiti kao inspiracija za uređenje većih interijera ili prostorija u domu. Dva stana u ovom postu manja su od 30 četvornih metara, iako izgledaju puno veće zbog jednostavnog dekora i višenamjenskog namještaja koji je u njih ugrađen. Prvi je svijetao, a drugi tamniji, ali oba stila uređenja odlično izgledaju iako je riječ o malim prostorima.

Prvi stan je vličine 29 četvorna metara i uređen je za mladu poslovnu ženu. Riječ je o studio stanu koji se nalazi u St. Peterburgu, a iza njegova izgleda stoje dizajneri Andrew and Alain Timonina. Vlasnica je željela prostor koji će izgledati suvremeno, jednostavno i prozračno, a dizajneri su vrlo pametno podijelili prostor u tlocrtu na kuhinju, spavaću sobu i dnevni boravak i to kubusom u kojem je smještena spavaća soba bez pregradnih zidova. Spavaća je soba zauzela središnji volumen prostora koji je postao žarišna točka stana koji je bijeli s detaljima u svjetlosmeđim i bež tonovima s dosta namještaja izrađenog od drva.

Dok je za drugi prostor, koji je veličine samo 24 četvorna metra, dizajnerica Tatiana Shishkina koristila prednost visokih stropova pa je prostor vizualno povećala vodoravno. Ovaj je interijer također dizajniran za mladu ženu koja je željela tamne boja za intimniju i elegantnu atmosferu. Iako pomalo podsjeća na loft, njegova elegancija nije umanjena, već izgleda više nego spektakularno. Predivne stepenice koje vode u spavaći dio stana te prekrasni bakreni, srebrni i mjedni detalji koji se mogu pronaći u cijelom prostoru dodatno su istaknuli istančan ukus vlasnice. Koji vam se više sviđa?

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti.


Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:38