Apartmani 021 u Splitu

Dvije lokacije, ista misao vodilja

Vodimo vas u apartmane 021 u Splitu
Profil
Info:
apartmani ‘021 Split’
Površina:
dva jednosobna apartmana s balkonima u Zoranićevoj ulici kvadrature 45 i 50 m² i dvosobni apartman s balkonom u Istarskoj ulici kvadrature 65m² i jednosobni apartman kvadrature 55 m²
Uređenje:
vlasnice
Kontakt:
www.021apartments.com

Vodimo vas u apartmane 021 u Splitu, čije su kreativne vlasnice uložile mnogo napora kako bi ih preuredile, ali je zato krajnji rezultat vrijedan truda.

Ma koliko nekima nevjerojatno zvučalo, neki ljudi jednostavno dobro funkcioniraju u vezi na daljinu. Tako su nam sestre Iva i Mia Zovko opisale svoju ljubav prema poslu. Nakon što su se bavile razvijanjem privatnog smještaja u metropoli odlučile su pokrenuti vlastiti projekt i ponuditi malo drugačiji apartmanski smještaj, ovoga puta u Splitu. – Naš posao fukcionira kao veza na daljinu – volimo Split, ali živimo i upravljamo poslom iz Zagreba. Nakon višegodišnjeg iskustva odlučile smo uložiti vrijeme i energiju u vlastiti projekt – apartmane 021, kažu simpatične sestre i dodaju kako se Split nametnuo iz više razloga. – Prvi je razlog bio zbog naše poslovne povezanosti s ovim gradom, ali, naravno, i zbog toga što je, kada smo se upustile u ovo sve, bio destinacija koja je bila na početku turističkog uspona. Vođene svojim idejama, iskustvom i načinom rada, htjele smo osvježiti ponudu postojećeg apartmanskog smještaja u Splitu. Iza nas je druga sezona uspješnog poslovanja, nakon koje možemo reći da smo povratili investiciju, što nas, naravno, jako veseli – kažu. Apartmani se nalaze na dvije lokacije, dva u ulici Petra Zoranića i dva u Istarskoj ulici, i upravo je lokacija bila jedan od osnovnih faktora prema kojem su birale prostore – da su dostupni automobilom, ali da pružaju sve glavne sadržaje i zbivanja na pješačkoj udaljenosti 5 – 10 minuta te da su mirna i ugodna oaza izvan gradske vreve. Nalaze se u održavanim zgradama s početka 20. stoljeća, u četvrtima gdje su integrirani arhitektura i krajolik.

Velike preinake

– Prostori u Zoranićevoj ulici 8, iza Splitskog narodnog kazališta, zahtijevali su promjene u unutarnjem uređenju, dok je prostor u Istarskoj ulici 8 kod Pazara bio u potpunosti prenamijenjen nakon većih građevinskih radova. Konkretno, prostor od 120 m² razdijelili smo u dvije nejednake jedinice prateći izvornu infrastrukturu objekta kako bi intervencija u prostoru bila što manja i kako bi novonastali prostori bili što ugodniji – kažu mlade poduzetnice i dodaju kako su rađene brojne prinake.

– U Zoranićevoj ulici prostorije su zadržale svoje početne funkcije, poigrali smo se plavom bojom našeg logo znaka na zidovima te rasvjetu u glavnim prostorijama prilagodili visokim stropovima. Kuhinje su dobile dodatne elemente i potrebno radno osvjetljenje, spavaće sobe rasteretili smo nepotrebnog i teškog namještaja te ih ‘obojali’ šarenom Laviani i Vico Magistretti rasvjetom. Dnevni boravak u oba apartmana zadržao je Prostorijin trosjed u svrhu dodatnog ležaja. Osim plave, u apartmanima prevladava bijela, koja uz birani polikarbonatski i PMMA namještaj Starck i Vitra daje prostoru potrebnu svježinu. Oba apartmana u Zoranićevoj ulici obogaćena su balkonima, koji osim estetske uloge imaju mogućnost boravka.

U Istarskoj ulici smo od spomenutog većeg prostora stvorili dva apartmana – dvosobni s balkonom od 65 m2 te jednosobni od 55 m2, što je ujedno bila najveća investicija. Prateći postojeću infrastrukturu i izradom namještaja po mjeri zadržali smo funkcionalnost prostorija i dobili kvalitetna rješenja. Veći apartman je uz dvije spavaće sobe dobio još jedan sanitarni čvor (ukupno dva) i otvorenu kuhinju s boravkom. U manjem apartmanu je prostorija gdje se nalazila kuhinja s ostavom pretvorena u spavaću sobu s malim walk-in ormarom, a dvije preostale prostorije danas čine ugodni boravak s blagovaonicom i otvorenom kuhinjom. Stil uređenja jednak je u svim našim apartmanima – objašnjavaju.

Odmjereno i sa stilom

Prilikom uređenja vodile su se time što je gostima tijekom kratkog boravka u nekom gradu zbilja potrebno. – Tražile smo ono što je praktično, jednostavno i lijepo. Našim gostima htjeli smo pružiti boravak u odmjerenim i sa stilom uređenim apartmanima. Kako ponuda privatnog smještaja u Splitu iz godine u godinu raste, tako se i mi unapređujemo i prilagođavamo željama i potrebama naših gostiju.

Među zanimljive predmete uvrstile bismo second hand fotelju koju smo kupile u Vukovaru, pretapecirale u Zagrebu i zatim transportirale do Splita. Zanimljive su i Philipsove crno-bijele noćne svjetiljke, koje su rezultat neodlučnosti kod biranja boje i same smo ih rastavljale i sastavljale da bismo dobile ovakve kombinirane – objašnjavaju kreativne sestre i ističu kako su njima najdraži detalji domaćih autora. – Primjerice, Uje kuharice s dalmatinskim receptima, napravljene u suradnji s Lega-Legom, i kartaško-gastronomska igra Croatia a la carte koju naši gosti mogu zaigrati za loših dana u Splitu – nabrajaju, a na naše pitanje koja je priča iza imena, odgovor je prilično logičan.

Pozivni za Split

– Htjele smo se odmaknuti od tradicionalnih naziva privatnog smještaja i našle smo rješenje u broju 021, pozivnom broju za Split. Za naše goste to je zanimljiv ‘fun fact’. Zatim smo s našim dizajnerom stvorile lijep, jednostavan logo jasnih linija – upravo onakav kakvi su i naši apartmani – zaključile su Iva i Mia Zovko.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:16