Čaroban pogled na planine

Dvoetažna oaza stvorena za druženje

 

Smješten u dolini Aran i to tek dva kilometra od španjolskog skijališta Baqueira Beret, ovaj šarmantni dvoetažni stan s kosim zidovima i drvenim gredama pravo je oličenje udobnosti i topline.


U cijelom prostoru prevladava drvo, kako na podu, tako i na zidovima i stropovima, a od drva je izrađeno i stepenište, ali i pojedini komadi namještaja. Velika kutna garnitura prepuna jastučića savršeno je mjesto za druženje i odmaranje nakon uživanja u prirodi i svježem zraku, a u boravku se nalazi i predivni kamin koji stvara posebno ugodnu atmosferu. Zidovi su rastvoreni velikim prozorima koji omo gućuju pogled na snijegom prekrivene planine, prekriveni drvom ili obojeni u zagasitu maslinastu boju na kojoj se svaka dekoracija posebno ističe.


Kuhinja i blagovaonica nalaze se s druge strane stepenica na taj osnovnoj etaži, a budući da su u potpunosti prekrivene svijetlim drvom, odišu istovremeno i toplinom i svježinom. Blagovaonica je formirana pomoću masivnog drvenog stola s rustikalnim stolicama i dugom klupom, a kuhinju obilježavaju ormarići prekriveni letvicama od svijetlog drva čime se prostoru daje ritam. Kosi strop ove prostorije također je rastvoren prozorima te je zbog toga ona svijetla i ugodna za boravak, a atraktivan pogled jednostavno osvaja.

Na katu se nalaze spavaće sobe i to jedna za dvoje djece, s krevetima postavljenima uza zid u obliku slova L, kao i soba za roditelje u kojima svijetlo bojeno drvo i dva krovna prozora pomažu stvoriti opuštajuću atmosferu. Kosi zid između dva prozora služi kao zaglavlje bračnog kreveta, a krajem se nalazi i velika kupaonica sa staklenim tušem. Mi se već pakiramo!

Izvor: El Mueble

Foto: Stella Rotger

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2022 21:29