uređenje za pet

Dvoetažni obiteljski stan

 

Staloženi prostor nadahnut pročišćenim skandinavskim interijerima, ali uređen na moderan način djelo je studija ZROBYM Architects koji su osmislili ovaj dvoetažni dom imajući na umu potrebe i želje jednog mladog para. Stan ima 292 četvorna metra, s klasičnom podjelom privatnog i javnog prostora u domu gdje su zone za druženje s obitelji i prijateljima smještene u prizemlju, dok se prostorije poput ureda i spavaće sobe nalaze na katu.


Osnovu uređenja čini kombinacija bijele boje, neutralne sive i svijetlog drva, a detalji poput jastučića, taburea i slično u žutoj boji razvedravaju prostorije u kojima se nalaze. Osim drva koje se proteže kroz cijeli stan, za uređenje pojedinih dijelova iskorišten je i tamno obojeni beton koji izgleda iznimno efektno, pogotovo u dnevnom boravku kojem daje poseban industrijski štih. U boravku se nalazi i posebno dopadljiv kutak koji je idealan za čitanje ili uživanje u razgovoru s prijateljima, namješten udobnim vrećama za sjedenje i niskim stolićem. Sam boravak je od susjedne prostorije, odnosno od blagovaonice, vizualno odvojen staklenom stijenom.





Blagovaonica je prostor u kojem zbog iznimno visokog stropa do izražaja dolazi činjenica da stan ima dvije etaže, a namještena je jednostavnim drvenim blagovaonskim stolom i svijetlim stolicama. Krajem se nalazi prostor kuhinje koji je odvojen od blagovaonice tek dijelom drvenog šanka. Kuhinja je opremljena bijelim kuhinjskim ormarićima, a posebnu pažnju privlače pločice s uzorkom.


Na katu se nalazi jednostavan ured, mala kućna knjižnica s mjestom za čitanje i dvije spavaće sobe. Obje su spavaće uređene u skladu s ostatkom stana što znači da u njima prevladavaju bijela i siva boja te svjetlo drvo. Savršen dom za rastuću obitelj!



















Izvor: HomeDSGN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:45