UDOBNO I SKLADNO

Dvosobni stan od 49 kvadrata za studenta koji je strastveni ljubitelj glazbe

 Anton Likhtarovich
Sklad svih odabranih elemenata, poput tekstura, boja, inspiracije i funkcionalnosti, čine ovaj stan vrlo posebnim

Ovaj dvosobni stan od 49 metara četvornih nalazi se u tihom i mirnom dijelu Moskve. Njegov sretni vlasnik je mladi student koji svira gitaru i strastveni je ljubitelj glazbe i glazbala. Dizajnerica interijera Elena Gladkova osmislila je ovaj projekt tako da u potpunosti bude odraz karaktera i želja mladog vlasnika.

image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich

Stan se sastoji od samo dvije prostorije, jedna je predviđena za spavaću sobu, a u drugoj su se smjestili kuhinja i dnevni boravak osim toga u stanu se nalazi i još jedna kupaonica i ulazni hodnik. Bez previše kompliciranja i vođena samo interesima vlasnika dizajnerica je kreirala, modernu rezidenciju, mladenačkog izgleda koja je ujedno udobna i funkcionalna.

Sklad svih odabranih elemenata, poput tekstura, boja, inspiracije i funkcionalnosti, čine ovaj stan vrlo posebnim. Inspiracija se oslanja na strast mladića prema glazbi, a mnogo je ukrasnih točaka koje aludiraju na glazbu, kako u dnevnoj tako i u spavaćoj sobi.

image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich

U dnevnom boravku koji je spojen s kuhinjom i prostorom za blagovanje korištene vrlo neutralne boje u minimalističkom stilu, dodajući određene detaljima u jarkim bojama za kontrast i ravnotežu projekta. Upotreba ravnih i jednostavnih linija također je izražena u ovom prostoru, donoseći moderniji izgled.

- Odlučiti se za ovakav tip projekta nije uvijek lako, jer mlada osoba traži od svega po malo u tako maloj prostoriji koja mora biti funkcionalna – napominje dizajnerica i dodaje – Prostor mora služiti kao dio za objedovanje, slobodno vrijeme i učenje i, sve to mora biti uravnoteženo te svaki kutak mora imati svoju funkciju.

image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich

Osim funkcionalnosti bilo je bitno istaknuti predmete i oblike koji su od velike važnosti vlasniku. Kako bi opravdala tu njegovu strast prema glazbi, Elena je odabrala lampu Botti Suspension iz DelightFULL-a. Moderni luster Botti inspiriran je američkim trubačem kao posveta jazz glazbi. Sa strukturom ručno izrađenom od mesinga i sofisticiranom pozlaćenom završnom obradom, ova moderna stropna svjetiljka prikazuje visokokvalitetnu izradu. Njegov jedinstveni oblik i dizajn čine je savršenom visećom svjetiljkom baš za ovaj prostor.

image
Anton Likhtarovich
image
Anton Likhtarovich

Spavaća soba je u nešto tamnijim tonovima u kontrastu je s oceansko plavom stolicom i pratećim žutim svjetlom. Sivi cigleni zid daje moderni izričaj ovom prostoru nastavljajući se na dnevne prostore, a i kupaonica koja je dizajnirana u sivim pločicama i tamnom drvu kompletira cijelu priču uređenja ovog divnog stana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:04