Radna soba Jelene Štimac

Eksplozija ideja u samo 12 kvadrata

Mlada Jelena Štimac vlasnica je brenda Eli’s Fantasy u sklopu kojeg dizajnira originalni nakit. Time se bavi već sedmu godinu, a posebno je veseli što posao koji voli može obavljati od kuće. Prije nekoliko mjeseci preselila se iz Rijeke u Bribir, malo mjesto pokraj Crikvenice, gdje živi sa zaručnikom.

- Živimo u obiteljskoj kući, a jedini uvjet za preseljenje je bio da imam svoj radni kutak. Oboje radimo od kuće, tako da smo se odlučili jednu prostoriju prenamijeniti u radnu sobu. Financije su nam bile ograničene, no to je bio samo poticaj za kreativnost. Zamislili smo radnu sobu od samo 12 kvadrata kao prostoriju s dva velika radna stola, dovoljno polica i mjesta za odlaganje te jednim mini dijelom za opuštanje koji ima trosjed i mali stolić. Uređivanje je teklo poprilično brzo što se tiče bojanja zidova i osnovnih komada namještaja - priča Jelena.


Radni stol koji je tako glavni komad namještaja u Jeleninu radnom kutku izradila je sama sa zaručnikom, kao i police, a detalji su ostali kao šećer na kraju.

- Mnoge sitnice sam već imala, a odlično su se uklopile u novi prostor. Ostatak je kupljen ili pronađen u kući te prenamijenjen i dotjeran - otkriva i dodaje kako je razmišljajući u bojama znala da želi jednu intenzivnu boju kako prostor ne bi bio dosadan, no nju je trebalo iskombinirati s još nekoliko boja da ne preuzme cijeli prostor.




- Odluka je pala na petrolej zelenu u koju je obojan cijeli zid na kojem su naslonjeni radni stolovi i na kojem se nalazi prozor. Nijansa boje je dosta tamna, no prozor je dovoljno velik da to ublaži. Žuti detalji izvrsno su se uklopili (žuta željezna ko nstrukcija radnih stolova, ukrasni jastučić te žute kutije u ladičaru), a sve smo uravnotežili crnom i bijelom (tepih, kauč, ostatak zidova, vrata). Stil ne znam kako bih definirala, no prostor je ispao uravnotežen, inspirativan, zanimljiv i funkcionalan. Ima dosta detalja, ali su raspoređeni sa smislom da “pašu oku” - ističe.

Foto: Davor Žunić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:26