NOVI KONCEPT

El Toro u Petrinjskoj od danas je El Toro burgers&ribs: Veliki hit domaćeg street fooda

El Toro
Chef Mario Mihelj i njegova ekipa odlučili su se više posvetiti burgerima i rebarcima u raznim formatima

U posljednje tri i pol godine od otvorenja, El Toro je postao respektabilan ugostiteljski brand koji djeluje u dva smjera - ozbiljnijem restoranskom s gastrotainment konceptom zabave i druženjem nakon večera u velikom El Toru u Šubićevoj gdje su prije nekoliko dana i lansirali novi vrhunski jesenski menu te street food smjeru sa svojim malim lokalom u Petrinjskoj ulici i gostovanjima na street food festivalima.

image
El Toro
image
El Toro

Oba koncepta jednako su uspješna i itekako su zaživjela kod publike i stalnih El Toro gostiju. Ova super ekipa tako nam iz sezone u sezonu, od festivala do festivala uvijek sprema nešto novo - nove koncepte, nove okuse, nova događanja. A za jesen su nam pripremili rebranding i promjenu koncepta El Tora u Petrinjskoj ulici. Tako El Toro street bar postaje El Toro burgers&ribs.

Ideja iza promjene koncepta zapravo je jednostavna - chef Mario Mihelj i njegova ekipa odlučili su se više posvetiti burgerima i rebarcima u raznim formatima. O tome su duže razmišljali, a definitivni vjetar u leđa su im bili stalni uspjesi i popularnost El Torovih burgera na street food festivalima na kojima su se pojavljivali poput Burgerfesta i Food Film Festivala gdje su redovno za njihove burgere konstantno bili redovi. Ovo posljednje izdanje Burgerfesta potvrdilo je da je zagrebačka publika željna burgera upravo s potpisom El Tora i Maria Mihelja.

image
El Toro
image
El Toro
image
El Toro

Posebnost El Torovih burgera leži u činjenicu da meso u burgerima dolazi iz domaćeg uzgoja goveda s prve Black Agnus farme “The M Brothers” te da su rađeni od posebno biranih dijelova mesa. Farma “The M Brothers” uzgaja i staru sortu hrvatske svinje mangalice te se u ponudi El Tora nalaze njihova rebra i rebarca.

image
Chef Mario Mihelj
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković

Na meniju će se tako naći uz El Toro Classic, El Toro Asado burger sa salsom verde od pečenih paprika i kobasicom chorizo, majonezom chimichurri, iceberg salatom i cheddarom, El Toro chipotle s pikantnim guacamoleom, chipotle umakom s rumom, salatom i cheddarom, El Toro spicy&smoky s dimljeno-ljutim domaćim bbq umakom, karameliziranim lukom, salatom i cheddarom te Vegetarijanski falafel burger sa salsom od korabe, krastavca i mente te umakom od jogurta, tahinija i korijandera. Tu je i miniburger za one najmlađe.

image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković

Rebra i rebarca pak dolaze u nekoliko formata - aromatična sporo pečena kratka svinjska rebarca od 450 g. zapečena i premazana domaćim pikantnim bbq umakom, zatim sporo i lagano kuhano svinjsko rebro od 350 g. premazano domaćim slatko pikantnim premazom, tu su i kratka teleća rebarca začinjena El Toro začinom dry rub, zapečena i premazana slatko-ljutim premazom te juneća rebra goveda black agnus sporo pečena i dimljena 12 sati u smokeru, začinjena mješavinom začina El Toro dry rub.

image
Matea Vrčković

U ponudi od El Toro street food klasika ostaju samo taco s kozicama i El Toro pulled bull quesadilla te salata od avokada. Tu su i svakakvi nekakvi zanimljivi prilozi poput pomfrita od batata, ili pak onog s topljenim sirom i slaninom, grilani kukuruz, zapečeni pikantni grah te salate.

image
Matea Vrčković
image
Matea Vrčković

S obzirom na to koliko Hrvati obožavaju burgere ne sumnjamo u uspjeh novog koncepta, a šuška se i kako su rebarca nadolazeći veliki hit domaćeg street fooda pa se čini kako je El Toru uspjeh ponovo zagarantiran. A vi kad poželite vrhunski burger znate adresu - El Toro burgers&ribs u Petrinjskoj 2 ili dostava nekom od popularnih aplikacija za dostavu hrane...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:54