StoryEditor
Dobitna kombinacija

Elegancija i toplina za stan mladog muškarca u podsljemenskoj zoni

 

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA:

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Željka Paulić Capan, dipl.ing.arh.

AUTOR TEKSTA:

  • Ada Scarpa, mag.ing.arch.
 

Osmisliti interijer za mladog muškarca možda zvuči kao jednostavan zadatak, ali on može biti itekakav izazov. Cilj nije samo jednostavnost i funkcionalnost, već i toplina koja je neizostavna u svakom prostoru koji bi osobi trebao predstavljati 'dom'. Ali zato su tu 4uHa, kako bi pružali toplinu kroz interijer i oko vaših srca. ☺

Stan od 75m2, smješten je u podsljemenskoj zoni, što ga već u startu čini atraktivnim. Stoga je tu atraktivnost trebalo prenijeti i u sam interijer. To je uspješno realizirano kreativnim oblikovanjem zidnih elemenata, pažljivim odabirom materijala te spretnim povezivanjem svega navedenog.

 

Zamislit ćemo da smo upravo zakoračili u stan: nalazimo se u ulaznom hodniku, gdje nam pogled fiksira upečatljiva niša ugradbenog ormara, koja kao da imitira sliku. Niša nije samo vizualni element, već ima i svoju funkciju: služi za privremeno odlaganje stvari prilikom odlaska i dolaska. Svoje mjesto u hodniku našla je i klupica u kombinaciji s velikim ogledalom (jer iz stana se ne izlazi bez završnog 'scana').

 

Prirodna svjetlost nas poziva u dnevnu zonu koja se sastoji od zajedničkog prostora dnevnog boravka i kuhinje. Na taj način su ugodna druženja zagarantirana: u jednom trenutku se nalazimo na ugodnoj kožnoj sofi, a samo nekoliko koraka dalje možemo utažiti žeđ čašom vina koja nas čeka na kuhinjskom pultu.

 

Kuhinja je minimalistički oblikovana, ali joj drveni dekor daje dovoljno topline kako bi se korisnik u njoj ugodno osjećao. Iz kuhinje u dnevni boravak proteže se bijela zidna obloga, koja smiruje pomalo razigrane elemente kao što su TV, prozor i slika. Zbog različitih visina ti elementi traže poveznicu, a upravo to im kompaktna bijela ploha i pruža. TV komoda je oblikovana u skladu s ostatkom elemenata, a siva boja zida stvara oku ugodan kontrast u prostoru. Već postignutu toplinu prostora dodatno naglašavaju zavjese duž cijelog zida.

Znatiželja nas vraća natrag u hodnik, iz kojeg pristupamo dvama spavaćim sobama.

 

U većoj sobi prevladava bjelina spremišnih elemenata stopljenih sa zidovima. Na taj način ormari 'imitiraju' zidove kako ne bi 'pojeli' prostor. Dominantu u sobi predstavlja veliki krevet od masiva, skupa s plavo obojanim zidom u pozadini. Što je prostor bez pokoje sentimentalne slike, a upravo tome služi polica iznad kreveta.

Uređenje manje sobe, ujedno i radne, ostvareno je na malo drugačiji način: u prvom planu je radni stol s kombinacijom otvorenih i zatvorenih polica.

 

Preostaje nam prostrana kupaonica, u kojoj se odabirom bijele keramike postigao efekt još većeg prostora. Dijelovi zidova su obloženi crnom keramikom kako bi se postigla doza muškosti, dok drveni dekori pružaju uvijek potrebnu toplinu, neovisno o kojoj prostoriji je riječ.

Bez ustručavanja možemo zaključiti kako je ovaj interijer vrhunski osmišljen upravo za mladog muškarca kojem je udobnost doma na prvom mjestu.

Do sljedećeg čitanja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @4uha_arhitekti ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:33