perfektno

Elegancija moderno - rustiklanog dizajna: Dom koji odaje počast prirodnim materijalima

 Kulthome
U prostoru se ističe jedan pomalo neuobičajeni dizajn koji izdašno koristi prirodne materijale u njihovom izvornom obliku

Ako volite šarm seoske kuće, eleganciju rustikalnog dizajna, ali ne žudite živjeti u staji, dopustite nam da vam predstavimo ovaj divni dom u Dilijanu, u Armeniji, rađen prema projektu arhitektonskog studija Kulthome. Uzimajući djeliće starih i modernih stilova, ali sa snažnim naglaskom na nesavršenoj ljepoti prirodnog svijeta, ovaj rustikalni dizajn istovremeno je sofisticiran, nepretenciozan i duboko povezan s prirodnim okolišem.

image
Kulthome
image
Kulthome
image
Kulthome

U prostoru od 240 metara četvorni ističe se jedan pomalo neuobičajeni dizajn koji izdašno koristi prirodne materijale u njihovom izvornom obliku stvarajući interijer koji odiše neviđenom ugodom i prisnošću. Stapajući skoro neprimjetno glavne odrednice modernog dizajna s rustikalnim formira se ambijent koji vas jednostavno hipnotizira svojom pojavnošću, gdje ostajete frapirani rezultatom u kojem je moguće tako skladno spojiti dva odvojena svijeta.

image
Kulthome
image
Kulthome

Kuća se sastoji od dva kata, gdje su se u prizemnom dijelu smjestili prostori za dnevne aktivnosti i prostrana terasa koja je odijeljenja velikim staklenim stijenkama koje čine da vanjski svijet neometano prožima unutrašnjost, a na gornjoj etaži našle su se spavaonice.

image
Kulthome
image
Kulthome
image
Kulthome
image
Kulthome

Kako i priliči takozvanom moderno – rustikalnom stilu, dio koji okupiraju prostorije za dnevne djelatnosti formiran je kao otvoreni plan u kojem se sjedinjuju kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak. Sve prostorije se odlikuju čistim linijama i neutralnim bojama, dok se malo drame unosi kroz teksture u namještaju i dodatcima.

image
Kulthome
image
Kulthome
image
Kulthome

Žarišna točka dnevnog boravka je prostrani i udobni kauč u suvremenom stilu koji stoji nasuprot stolića koji je sačinjen od grubog i neobrađenog drva kreirajući tako savršen kontrast kao odliku stila cjelokupnog doma. Jednaka ideja se nastavlja u blagovaonici gdje je u centru veliki stol u modernističkom stilu sa stolcima koji se svojim teksturama idealno slažu s drvenim stropom iznad.

image
Kulthome
image
Kulthome

Kuhinja donosi malo hladnije osvježenje u obliku betonskog kuhinjskog otoka koji je ublažen s drvenim dodatkom za sjedenje i cjelovitim dizajnom kuhinju u prirodnoj boji drva. Čitavu priču nadopunjuje pleteni luster od pruća koji stoji usred suvremene ugradbene stropne rasvjete kao kakav kralj na prijestolju. Besprijekorni, glatki, bijeli zidovi omataju cijelu scenografiju dajući prozračnost i lakoću prostoru.

U cijelom domu nema ničega suvišnog, ni jednog elementa niti jedne boje koja je previše, sve je u savršenom redu kako bi konačan rezultat bila opuštajuća atmosfera doma koji je u bliskom odnosu s prirodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:36