Efektno uređen stan

Elegantan dom za dvoje od 47 m2

 

Stan od 47 četvornih metara koji možete vidjeti na fotografijama odličan je primjer uređenja u kojem u gotovo svakoj prostoriji drvo, neutralne meke tkanine i zelenilo biljaka uravnotežuju hladne boje odabrane u prostoru. Harmonično uređenje iznimno je oku ugodno jer je ležerno i smirujuće, a jednostavno i elegantno.

Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja nalaze se u istoj prostoriji. U boravku su korištene zagasite i hladne nijanse plave i sive boje za tepih i kauč, a zanimljivost u prostor unose teksture tkanina jastuka, tepiha i kožne stolice koja se nalazi krajem. Pažnju privlači i veliko okruglo ogledalo na zidu iznad kauča.

Blagovaonicu čini jednostavni okrugli stol s klasičnim stolicama. Kuhinja je smještena na drugoj strani prostorije i izvrsna je kombinacija drva, metala i sive boje. Gornji elementi su izvedeni u drvu, dok je kuhinjska pozadina djelomično prekrivena sjajnim inoksom od kojeg je radna površina. Donji elementi sive su boje koja je usklađena s bojom sjajne radne površine te stvara objedinjeni pogled donjeg dijela kuhinje.

U spavaćoj sobi prevladava ista paleta boja kao i u ostatku prostora pa se tako osim bijelog ugradbenog ormara u prostoru nalazi i krevet presvučen sivom i plavom posteljinom. U ovoj je prostoriji pogotovo važno da uređenje nije prenaglašeno, već da odabir boja, materijala i tekstura vlasnike opušta već na prvi pogled.

Sjajan kutak u stanu je i lijepa terasa sa zidovima prekrivenim drvenim daskicama tople smeđe boje i podom prekrivenim tepihom vidljivog tkanja. Budući da je terasa zapravo zatvorena prostor vlasnici su je dodatno ukrasili klupom s jastučićima, malim stolićem za odlaganje ukrasa i stvari te biljkama.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:31