U GOSTIMA...

Elegantan i moderan dom iz snova: Stan uređen po principu - ni previše, ni premalo u Koprivnici

 Krasnodar Peršun/CROPIX
Stan s trendi detaljima ocrtava vlasničinu osobnost, a ona kaže da se pri uređenju vodila švedskim konceptom pod nazivom “lagom”

Vodimo vas u lijepi stan od 63 četvorna metra koji se nalazi u Koprivnici. Vlasnica Mia Benko priznaje nam odmah na početku da je jako ponosna na konačan izgled svojega, kako ga zove, doma iz snova.

- Kuhinja, kupaonica i dnevna soba te ugradbeni ormar u hodniku rađeni su po mjeri, a djelo su divnih vlasnika tvrtke Belo iz Koprivnice. Vlasnici tvrtke su Karmela i Branko Belobrk. Karmela je mozak ekipe, ona kreira i crta, a Branko svojim rukama sve sprovodi u predivan namještaj. Kad smo krenuli u projekt, poznavali smo se onako, ‘iz viđenja’, danas možemo slobodno reći da smo prijatelji jer su nakon uređenja mojega stana uslijedili projekti na roditeljskoj kući. Karmela je vrlo praktična i njezine su nam sugestije jako pomogle. Svaki je kuhinjski element napravljen za određenu svrhu. Od izvlačne utičnice do dozatora za deterdžent za pranje posuđa, elementa za limove za pečenje i poslužavnika (širih dimenzija, a uskih)… Inače, vizija uređenja stana gotovo je u potpunosti moja, a dosta mi je svojim savjetima pomogla majka i obiteljska prijateljica Mirna Jukić, inače vlasnica arhitektonskog ureda Acta-arh - govori vlasnica Mia Benko koja je, ističe, u cijelom ovom procesu prvenstveno htjela da cijeli stan finalno ima “glavu i rep”, odnosno da čini jednu smislenu cjelinu.

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

Većina namještaja izrađena je po mjeri ili nabavljena u domaćim trgovinama namještaja poput Emmezete, Jyska i Ikee

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

FUNKCIONALNOST

- Tako je ispalo da smo napravili elegantan i moderan stan s trendi ružičastim detaljima koji ocrtavaju moju osobnost i dijete u meni koje nikad neće odrasti. Također, vodila sam se švedskim konceptom pod nazivom ‘lagom’ tj. ‘ni previše ni premalo’. Taj novi stil poziva na praktičnost, funkcionalnost, umjerenost i održivost, bez pretjerivanja, što također mnogo govori o meni kao osobi. Bilo mi je vrlo bitno da je cijeli stan funkcionalan, da ima dovoljno svijetla te da je ugodan i s kvalitetnim namještajem.

U stanu prevladavaju crna i bijela boja te drvo. Takve su boje interijera fenomenalna podloga za kombinaciju s drugim bojama i detaljima, što znači da uvijek mogu kombinirati različite boje kad se zasitim jedne te dobiti potpuno drukčiji stan s detaljima koji će upotpuniti i podići cijeli prostor. Smatram da je manje više i time sam se vodila tijekom cijelog uređenja - opisuje vlasnica i dodaje da je njezin stan inače dvosoban stambeni prostor koji se sastoji od kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka, spavaće sobe, dječje sobe koja je trenutačno radna soba, kupaonice, hodnika i prostrane terase.

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

U prostoru prevladavaju crna i bijela boja te drvo. Takve su boje interijera sjajna podloga za kombinaciju s drugim bojama i detaljima, što znači da ću često moći kombinirati različite boje kad se zasitim jedne - tvrdi vlasnica

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

- Moram naglasiti da smo vrlo mnogo kupovali u domaćim trgovinama namještaja poput Emmezete, Jyska i Ikee koji imaju fenomenalne i funkcionalne komade koji su me na prvu oduševili. Cilj je i bio da cijeli stan pokušam namjestiti izradom po mjeri, a ono što smo vidjeli kao povoljnu kupovinu iskoristiti na taj način. U domaćim trgovinama može se puno toga naručiti i kupiti, a da je omjer cijene i kvalitete povoljan - ističe vlasnica koja je u interijeru, kako sama kaže, kombinirala elemente, namještaj i detalje u svoja dva omiljena stila, modernom i skandinavskom.

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

- Mnogo vremena i truda uložila sam u projekt uređenja stana, ali nije mi žao. Moram reći da su mi mnogo pomogli roditelji, a najviše mama koja uživa u uređivanju interijera i ima nevjerojatnu volju za uređenje, tako da smo većinu vremena izvrsno funkcionirale i nadopunjavale svoje ideje. Nije sve uvijek išlo glatko, ali ako smo imale neki problem, uvijek smo ga rješavale, tako da smo sagledale sva moguća rješenja - sa smiješkom se prisjeća vlasnica koja nam je za kraj priznala da je najviše zadovoljna brzinom uređenja stana.

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

Kuhinja, kupaonica i dnevna soba te ugradbeni ormar u hodniku rađeni su po mjeri, a djelo su tvrtke Belo

image
Krasnodar Peršun/CROPIX

ZAJEDNIŠTVO

- Mi smo obitelj koja djeluje sad i odmah, nema čekanja. Da nismo svi zajedno radili na ovom projektu, vjerojatno uređenje još ne bi završilo. Vrlo smo dobro surađivali s majstorima, slušali jedni druge, kao i savjete arhitektice koja nam je neizmjerno pomogla u samim počecima i zaista smo uživali u svakom detalju. Hvala roditeljima i svima koji su sudjelovali u ovom projektu - ponosno poručuje Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:40