mali prostori

Elegantan mali stan

Odlično uređeni stan na fotografijama još je jedan izvrstan primjer kako mala kvadratura stana s visokim stropovima može biti zanimljiva za uređenje. Mogućnost iskorištavanja visine prostora za gradnju galerije, odnosno mezanina vlasnicima omogućuje dobivanje potrebne privatnosti jer je to idealno mjesto za smještanje spavaće sobe koja će na ovaj način biti daleko od pogleda. U ovako raspoređenom prostoru možete čak i koji put preskočiti slaganje kreveta, a stan će svejedno izgledati uredno i lijepo.






Dobivanje dodatnih kvadrata gradnjom nove razine u ovom je stanu povećalo kvadraturu s osnovnih 40 četvornih metara na njih 59, a novostvoreni kvadrati iskorišteni su za odvajanje spavaće sobe i stvaranje malog ureda.



Kod prostora koji imaju više etaža također je važno rastvoriti zid što više moguće kako bi u stan dopiralo dovoljno prirodnog svjetla. U ovom slučaju veliki prozori protežu se gotovo cijelom visinom zida te dominiraju prostorom. Uz njih su u prizemlju smještene zone dnevnog boravka i blagovaonice, dok su ispod prostora mezanina smješteni ugradbeni ormari s jedne i kupaonica s tušem s druge strane, kao i jednostavna kuhinja s drvenim kuhinjskim elementima okrenuta prema ostatku stana.



Stan na fotografijama uređen je s puno stila i pažnje posvećene detaljima kako ništa ne bi narušavalo njegovu eleganciju!

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 14:28