Besprijekorno uređenje stana

Elegantni stan s bakrenim detaljima

 

Uporaba neutralnih boja u prostoru ima brojne prednosti zbog kojih se prilikom uređenja naših domova neprestano vraćamo paletama koje uključuju smeđu, bež, bijelu, crnu i sivu boju, kao i brojne njihove nijanse. Osim što se pomoću njih s lakoćom može stvoriti harmoničan interijer koji je ugodan za boravak, neutralne boje predstavljaju idealnu podlogu uz koju će se pomno odabrani detalji posebno istaknuti i time podići cijelo uređenje na višu razinu elegancije.

Stan koji se nalazi u Kijevu u Ukrajini i na fotografijama u nastavku savršen je primjer upravo tog pristupa, s atraktivnim teksturama, uzorcima i metalima koji čine izvorno neutralno uređeni prostor doista posebnim. Uređenje potpisuje studio YoDezeen Architects koji je spojio dva manja stana i njihov prostor pretvorio u ovaj impresivan interijer.


Uklanjanjem zidova stvoren je veliki prostor za druženje koji spaja dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju, a kroz cijeli stan proteže se element bakra koji povezuje uređenje u smislenu cjelinu. Od vidljivih bakrenih cijevi u dnevnom boravku, velikih bakrenih lustera koji se spuštaju sa stropa iznad raskošnog blagovaonskog stola pa do polica obojenih u nijansu bakra, stan je prepun izvrsnih detalja koji unose toplinu u carstvo sive i smeđe.

Kuhinja je također atraktivna, iako je zapravo jednostavna. Naime, opremljena je crnim mat ugradbenim ormarima uz koje se bakreni detalji poput slavine ili rasvjete još više ističu!U spavaćim sobama ponavlja se uloga ovog lijepog metala u razvedravanju prostorija toplom crvenkasto-ružičastom bojom, a u kombinaciji s panelima od tamnog drva i odličnim namještajem izgleda doista fantastično!

Izvor: Contemporist

Foto: Andrii Shurpenkov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 10:32