Besprijekorno uređenje stana

Elegantni stan s bakrenim detaljima

 

Uporaba neutralnih boja u prostoru ima brojne prednosti zbog kojih se prilikom uređenja naših domova neprestano vraćamo paletama koje uključuju smeđu, bež, bijelu, crnu i sivu boju, kao i brojne njihove nijanse. Osim što se pomoću njih s lakoćom može stvoriti harmoničan interijer koji je ugodan za boravak, neutralne boje predstavljaju idealnu podlogu uz koju će se pomno odabrani detalji posebno istaknuti i time podići cijelo uređenje na višu razinu elegancije.

Stan koji se nalazi u Kijevu u Ukrajini i na fotografijama u nastavku savršen je primjer upravo tog pristupa, s atraktivnim teksturama, uzorcima i metalima koji čine izvorno neutralno uređeni prostor doista posebnim. Uređenje potpisuje studio YoDezeen Architects koji je spojio dva manja stana i njihov prostor pretvorio u ovaj impresivan interijer.


Uklanjanjem zidova stvoren je veliki prostor za druženje koji spaja dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju, a kroz cijeli stan proteže se element bakra koji povezuje uređenje u smislenu cjelinu. Od vidljivih bakrenih cijevi u dnevnom boravku, velikih bakrenih lustera koji se spuštaju sa stropa iznad raskošnog blagovaonskog stola pa do polica obojenih u nijansu bakra, stan je prepun izvrsnih detalja koji unose toplinu u carstvo sive i smeđe.

Kuhinja je također atraktivna, iako je zapravo jednostavna. Naime, opremljena je crnim mat ugradbenim ormarima uz koje se bakreni detalji poput slavine ili rasvjete još više ističu!



U spavaćim sobama ponavlja se uloga ovog lijepog metala u razvedravanju prostorija toplom crvenkasto-ružičastom bojom, a u kombinaciji s panelima od tamnog drva i odličnim namještajem izgleda doista fantastično!

Izvor: Contemporist

Foto: Andrii Shurpenkov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:29