Neočekivane boje i detalji

Elegantni stan za dvoje

 

Život u velikom stilu ne mora se nužno odvijati u velikom prostoru, upravo suprotno! Neki od najimpresivnijih, najljepših i najzanimljivijih stanova bili su domovi s malo kvadrata, ali uređeni s puno vještine.

Stan IT_H_1, koji se nalazi u ukrajinskom gradu Lavovu, prostire se na svega 47 četvornih metara, no svejedno ima dovoljno mjesta za vesele večere i druženja te ugodan život. Glavna prostorija ima otvoreni raspored zona pa se tako u njoj nalaze kuhinja, blagovaonica i mali boravak, a posebnu pažnju privlači neočekivana boja zida u boravku!


Naime, umjesto klasične bijele ili cijelog spektra neutralnih boja, dizajneri su odlučili zid obojiti u pepeljastu nijansu bordo crvene koja ispunjava prostor elegancijom. Ostatak interijera uređen je zemljanim bojama u kombinaciji s nezaobilaznom bijelom.

Dnevni boravak s kutnom garniturom dodano je istaknut niskim policama iza samog kauča na koje je postavljen dugi niz biljaka. Time je stvorena vizualna pregrada između hodnika koji se nastavlja prema spavaćoj sobi i samog prostora za druženje.

U kuhinji prevladava bijela boja koja se javlja na većini kuhinjskih ormarića, kao i na zidu u obliku bijele opeke i geometrijskih pločica, uz odličan dodatak svijetlog drva koje razbija bjelinu i unosi toplinu u prostor.

Kratki hodnik koji vodi do spavaće sobe ispunjen je ugradbenim ormarima koji služe za odlaganje svih kućanskih predmeta i garderobe.


Spavaća soba može se zatvoriti kliznim vratima, a uređena je jednostavno i dopadljivo. U stanu se nalazi i uski balkon koji je zatvoren kako bi se dobilo više prostora, ali i veća terasa s dodatnim stolom za večere na otvorenom. Čarobno!





Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 01:49