Uključuje sve!

Elegantno uređena garsonijera za mladu ženu unatoč skromnom budžetu od 10.000 eura

 ROMAN SPIRIDONOV/
Uređenje interijera može biti zabavno kada znate što želite. No, što napraviti kada niste sigurni u svoje odluke?

Jedan od načina je povezivanje uređenja s poslom koji radite, osobito ako je na kreativnom polju. Danas vam predstavljamo garsonijeru od 30 četvornih metara, čija se vlasnica bavi kreiranjem odjeće. Budući da je prostor u kojem živi mali, željela je nešto šik, s imidžom lofta, ali nije znala kako dalje, pa se obratila dizajnerima iz studija Juicy Hall.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Mali, ali elegantno namješten dom, sa samo jednim prozorom, dizajneri su reorganizirali tako da ima prirodno svjetlo već od samog ulaza. Većina namještaja je nabavljena u Ikei, osim komada u predsoblju i kuhinji koji je rađen po narudžbi. U stanu je sve jednostavno, prozračno i elegantno, unatoč skromnom budžetu od oko 10.000 eura, a uključuje sve od dizajna, do izrade namještaja i dekoracija. Nadamo se da će vas inspirirati!

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Ulazni prostor u studio obilježen je prisutnošću izložene opeke, ali obojene u istu antracit nijansu kao i zidovi, a daje osjećaj dubine, posebno u odnosu na bijelu boju poda. Jedina odvojena prostorija je kupaonica kojoj se pristupa iz ulaznog hodnika.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Osim toga, dizajneri su ulazni hodnik iskoristili za ugradnju niza prostranih ormara, gdje su smješteni svi skladišni prostori u stanu. U ormaru pored kuhinje, primjerice, nalaze se svi ugradbeni uređaji, jer je prostor kuhinje mali. Ovdje je prožimanjem popločanog poda s parketom stvorena optička varka dimenzije ulaznog prostora, ali se istovremeno vodilo računa i o lakšem održavanju prostora. Također su još poboljšali komunikaciju unutar prostorije, odnosno hodnik i kuhinju su otvorili prema jedinom prozoru u ovom domu.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Što se tiče želja vlasnice, odabrana antracit boja sugerira izgled lofta, koji je upotpunjen s nekoliko upečatljivih komada industrijskog dizajna, poput rasvjetnog tijela i police u predsoblju te barskih stolica koje daju moderan štih, ali ne opterećuju prostor, dok su za blagovaonski stol riješili produženjem radne ploče koja kao da lebdi u zraku i oslobađa prostor poda. Što se tiče ženstvenosti, prisutna je kroz rasvjetna tijela i ružičaste pločice.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Sofa u sobi je na razvlačenje i ima ulogu ležaja. Ovdje je područje prozora tretirano ležerno, samo je uokvireno zavjesama. U osnovi, soba je proširena na lođu, a prozori sada dopuštaju prirodnom svjetlu da preplavi prostor.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Još jedan upečatljiv detalj je masivni radijator industrijskog stila, koji je dobro uklopljen u dekor. Sobu su dizajneri zonirali bojom zidova. Na dijelu s ormarima je bijela boja, dok je zid iza sofe obojen u istu antracit nijansu kao kuhinja i nekadašnja lođa. Dakle, kroz efekt zatvoreno i otvoreno, sjena i svjetlo, percepcija prostorije je iskrivljena i sada se čini većom, dok detalji ružičaste boje, kao i prisutnost lutke, sugeriraju preferencije vlasnice.

image
ROMAN SPIRIDONOV/

Kupaonica je kombinacija sive i ružičaste boje, s keramičkim pločicama odabranim na sličan način i za pod i za zidove kako bi se dobio dojam većeg prostora, koji se nastavlja iz horizontale u vertikalu.

image
ROMAN SPIRIDONOV/
image
ROMAN SPIRIDONOV/

Kupaonica je također redizajnirana kako bi se u nju mogla smjestiti perilica rublja, a iznad nje je ugrađen element izrađen po mjeri. Umetanjem drvene radne ploče i drvenog okvira ogledala uvedena je topla obrada koja se dobro ističe u hladnom sivo-ružičastom kontekstu kupaonice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:08