THINK PINK

Estetsko ludilo i nešto potpuno drugačije u apartmanu u samom centru Madrida

 JC De Marcos/Instagram
Apartman od 55 metara kvadratni smješten je u zgradi iz 1950., a u uređenju se dizajnerica odlučuje za čak 12 tonova roze boje

Kad su u pitanju monokromatski interijeri, uglavnom je prvo što nam padne na pamet kombinacija crnih, bijelih ili sivih tonova. Međutim to ponekad može biti jako dosadno ili suviše uobičajeno i prečesto viđeno, stoga smo se odlučili malo prokopati po bespućima intereneta u potrazi za nekim drugačijim primjerima. Naša potraga se zaustavila u Madridu na projektu Casa Rose studija Patricije Bustos.

image
JC De Marcos/Instagram
image
JC De Marcos/Instagram

Madridska dizajnerica interijera u ovom projektu odlučuje se za 12 razlčitih tonova roze boje. Da, dobro ste pročitali, njezin izbor je bio roza boja. Apartman od 55 metara kvadratni smješten je u zgradi iz 1950. godine u samom srcu Madrida i namjenjen je iznajmljivanju. Prvotni izgled apartmana sadržavao je dnevni boravak, kuhinju, jednu spavaću sobu i kupaonicu, dok se preuređenjem apartman dobiva još jednu dodatnu spavaća soba kao i kupaonica, a kako je u procesu kuhinja odvojena od dnevnog boravka stvorila se mogućnost da se može prespavati i u tom dijelu apartmana.

image
JC De Marcos/Instagram

Patricia Bustos kaže kako su se u uređenju vodili idejom da budu potpuno drugačiji i da stvore nešto što će privući pozornost na prvi pogled jer s obzirom na široku iznajmljivačku ponudu u Madridu ponekad je teško doći do gostiju. U studiju smatraju kako je roza boja ove generecije, onih koji su hrabri i ne boje se promjena, također vjeruju kako roza boja ruši stereotipe. U ovakvom aparmanu sve je moguće, nema pravila ili bolje rečeno svatko stvara svoja pravila.

image
JC De Marcos/Instagram

U prostoru dnevnog boravka roza boja je nanesena na zidove, strop i pod, kao i na betonsko postolje na kojem je postavljena roza sofa. Gosti se mogu okupiti za stolom u kuhinji koja također ima okvir u istoj boji, ali je monkromatska igra u tom dijelu apartmana prekinuta sa svijetlo plavom i zlatnom bojom na kuhinjskim ormarićima. Radne površine su obložene rozim pločicama koje se jednako tako mogu uočiti i u kupaonici kao i na postolju na kojem je smješten madrac u jednoj od spavaćih soba.

image
JC De Marcos/Instagram

Fascinantna je stvar u ovom projektu to da se dizajnerica ni u jednom detalju ne boji istaknuti svoju ideju. Dosljednost vlada kroz cijeli apartman. Nisu samo zidovi i stropovi zavijeni u rozu, nego se ona proteže i na zavjese, posteljinu, stolice, stolove i namještaj.

image
JC De Marcos/Instagram

Jednom prilikom je projekt nazvan estetskim ludilom i mi bismo se u potpunosti složili s tom izjavom. Patricia Bustos u ovom projektu uzdiže se iznad jednostavnog dizajnirana prostora i stvara jedan potpuno novi svijet, dasada još neviđen. Sviđalo se vama ili ne, ali ovakvom realizacijom ovaj apartman prestaje biti samo mjesto za boravak kada ste na odmoru i postaje još jedna lokacija koju morate posjetiti kada ste u Madridu.

Više o projektu na: https://patricia-bustos.com/?lang=en

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 22:45