DRUGAČIJA ATMOSFERA

Evo kako je studio Mirjane Mikulec osmislio uređenje specijalne bolnice u Zagrebu

 IVAN ČREPIĆ
Veliki posao je iza nas, zadovoljni smo rezultatom jer smo postigli ugodnu atmosferu u kojoj je interijer oplemenio medicinski prostor

Odlazak liječniku za mnoge je ljude vrlo stresan. Upravo zato, uz stručno i ugodno osoblje, dodatni puls svakako je ugodan i lijep interijer. Novi prostor jedne specijalne bolnice u Zagrebu osmislio je studio Mirjane Mikulec, a dizajnerica nam je otkrila i neke ideje i izazove s kojima se cijeli tim susretao putem.

image
IVAN ČREPIĆ

Klinika se prostire na gotovo 600 m2, a cilj je bio stvoriti reprezentativan prostor i zadovoljiti specifičnu namjenu prostora. Na samom ulazu smještena je recepcija i čekaonica u kojoj su naglašeni tonovi i smjer uređenja koji prati ostatak prostora.

image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ

-Veliki posao je iza nas, zadovoljni smo rezultatom jer smo postigli ugodnu atmosferu u kojoj je interijer oplemenio medicinski prostor i nadam se da će se korisnici kao i oni koji u njemu rade osjećati ugodno i biti pozitivno nadahnuti. U reprezentativnim dijelovima bolnice odabrali smo tamnu keramiku za podnu oblogu, zidovima dominiraju sivi tonovi i tapete koje oplemenjuju cijeli prostor, pa ih tako tematski provlačimo kroz cijeli interijer.

image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ

Primarnim bojama namještaja u čekaonicama unijeli smo boju i naglasili kontrast koji se nastavlja na ambulante u medicinskom dijelu i čini cjelinu - naglašava dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja je s arhitektima mjesecima radila na dizajnu nove specijalne bolnice.

image
ROKO BIRIMISA/
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ

Još jedna reprezentativna prostorija uz ulazni prostor je i ured ravnatelja koja služi i kao soba za sastanke gdje je tamnim podom naglašena boja same klinike, a odabirom namještaja smo istaknuli sofisticiranost. Čajna kuhinja koju će koristiti svi zaposlenici krije se iza jednih od vrata u dugom hodniku. Kako je riječ o dugačkoj i uskoj prostoriji, bilo je potrebno pronaći rješenje kojim će se dobiti dovoljno mjesta za nesmetano korištenje. Kako bi maksimalno iskoristili prostor, uz jedan zid je smješten visoki šank dok se s druge strane nalazi blok kuhinja.

image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ

Neke ambulante imaju i pripadajuće kupaonice koje prate cjelovitost prostora uporabom tapeta. -Ono što ističe ovu polikliniku je igra boja, štukatura i tapeta, kao i pomno odabrani komadi namještaja. Rezultat je skladan i ugodan prostor koji ostavlja snažan vizualan dojam - zaključuje Mikulec.

image
IVAN ČREPIĆ
image
IVAN ČREPIĆ

Ako i vama treba savjet kako urediti svoj interijer, bilo privatni ili poslovni prostor, možete se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., dok inspiraciju potražite na webu indizajn kao i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. kolovoz 2022 09:00