UREĐENJE S OGRANIČENIM PRORAČUNOM

Evo kako organizirati stan od 25 m2!

 

Uređenje vrlo malog prostora s ograničenim proračunom u vedar i ugodan dom za mladu ženu (26.) nije bio nimalo jednostavan zadatak za dizajnere interijera iz Transition Design Studija, ali je bio izazov kojem su pristupili vrlo praktično. Riječ je o studio apartmanu koji se sastoji od jedne sobe u kojoj su smješteni dnevni boravak, kuhinja, spavaći dio, mali balkon i kupaonica.

Kako bi stan izgledao prozračno kao glavnu boju za zidove odabrali su bijelu, a s obzirom na to da su raspolagali s ograničenim budžetom gotovo je sav namještaj kupljen u Ikei. Dodatan je interes dobiven zidom od bijele opeke na kojem se vrlo lijepo istiću drvene police, a unio je i dodatni šarm u ovaj mali stančić sa skandinavskom atmosferom.

Spavaću su sobu pregradili velikom bijelom policom kako bi osigurali dovoljnu količinu dnevnog svjetla, izbjegli dodatne velike građevinske radove i vizualno odvojili intimni prostor za spavanje.

Što se tiče prostora za pohranu stvari, ispod uzdignutog kreveta nalazi se veliki skladišni prostor i na samom ulazu u stan smješteni su ormari duž cijelog zida od poda do stropa.

Nasuprot dnevnom boravku svoje je mjesto pronašla moderno opremljena kuhinja s trendi pločicama, a prostor za objedovanje se odvija na visokom drvenom stolu s dvije stolice.

Foto: Transition Design Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:32