Evo kako originalno urediti kutak u stanu!

Pogledajte kako je Miljan Miljković dizajnirao dio dnevnog boravka u jednom zagrebačkom domu

Jednog kišnog utorka, negdje oko 9.15 najslađi jutarnji san prekinula je zvonjava telefona. S druge strane javio se muški glas koji se ljubazno predstavio i rekao kako već neko vrijeme prati moj rad preko Facebook stranice Daska&Letva te kako bi volio da mu uredim jedan kutak u njegovom stanu. Dogovorili smo se da dođem pogledati prostor, uzeo sam mjere i počelo je mozganje – kako, od kojeg materijala, koja boja, forma, raspored itd. Dobio sam potpuno povjerenje i otvorene ruke od vlasnika što mi je puno značilo jer sam mogao potpuno samostalno kreirati komade namještaja.

Zadatak je bio napraviti nešto što neće previše zatvoriti već ionako mali dnevni boravak i što će dobro komunicirati s ostalim namještajem u stanu. Drugim riječima, element koji će donijeti neku živost, igru i šarm cijelom prostoru. Nakon par dana kreativnog procesa u glavi počeo je i onaj izvedbeni dio – priča Miljan Miljković, osnivač brenda Daska&Letva i dizajner ovog super kutka u zagrebačkom stanu kojeg vam danas predstavljamo. Vlasnik stana je Krešimir Dabo, ravnatelj ansambla Lado.

Brojevi umjesto ručkica

– Materijal od kojeg sam napravio namještaj je puno jelovo drvo, boja je svjetlosiva, tzv. nova bijela boja koja je zahvalna jer se s njom slažu gotovo sve druge boje. Istovremeno je elegantna ali i topla. Nadalje, na ormare nisam stavljao puna vrata nego žičanu mrežu koja nije zatvorila prostor već je ostavila dojam dubine. U ormarima su led trakice čije svjetlo isto tako daje jednu prozračnost ali i zanimljiv efekt.

Škrinjice su izrađene od daskica paleta i služe kao izvrstan prostor za odlaganje većih stvari. Umjesto klasičnih ručkica izradio sam brojeve koji su poslužili kao efektna zamjena.

Cijelu tu priču želio sam dodatno upotpuniti, smekšati i utopliti. Tome su pridonijeli plišani lutak u okviru i kalendar oslikan veselim i maštovitim ilustracijama s potpisom Valentine Marek, inače vlasnice brenda Ilustracija Tika – opisuje Miljan Miljković.

Plišani lutak u okviru i kalendar oslikan veselim i maštovitim ilustracijama glavni su detalji

Zaljubljen u putovanja

Dodaje kako je na ormaru staklenik s biljkama i kućice na kojima su kredom ispisana imena velikih svjetskih gradova pošto je vlasnik zaljubljenik u putovanja. Također, Miljan je u skladu s aktualnim božićnim i novogodišnjim blagdanima kutak dekorirao s jutenom vrećom i slatkim borom.

Više: Daska&Letva

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:59