Boravak i spavaća soba u jednom

Fantastičan mali dom poznate dizajnerice

Život u malom prostoru zahtjeva pametna rješenja i urednost. Dizajnerica Krista Elvheim ima oboje u svojoj malenoj garsonijeri. Njezin dom mijenja oblik prema potrebi - dnevni boravak se brzo može pretvoriti u udobnu spavaću sobu i obrnuto

Norveška dizajnerica Krista Elvheim, na primjeru svog minijaturnog stana, pokazuje kako dizajnirati stan s jednom sobom. Naime, ovisno o potrebama vlasnice, dnevni boravak se može pretvoriti u spavaću sobu, i obratno - kada očekuje gost. Pritom, vrlo praktično rješenje je staklena pregrada, koja, ako je potrebno, sobu može povezati s kuhinjom kako bi se dobilo više prostora i udobnosti. Osim toga, vrijedi spomenuti i sočnu shemu boja, koja ne može ostati nezamijećena.

Pregradni stakleni zid dijeli kuhinju i dnevni boravak. Vrata se po potrebi mogu i uvući, a večernja sofe pretvoriti u krevet, a soba koristi za spavanje.

Lijepo uređen kutak za druženja.

Kada se soba koristi za spavanje sofa se pretvara u krevet, a male se stolice postaju noćnih ormarića.

Dom Kriste se stalno mijenja. Tamni zid će uskoro postati ružičast.

Skladišni prostor je posebno važan u malim domovima, a kod Kriste sve ima svoje mjesto. Kabinet iz Ikee koristi za spremanje posteljine. ,

Kuhinja također služi kao blagovaonica i produžetak dnevnog boravka.

Okruglo ogledalo u kuhinji odražava svjetlost i čini sobu većom. Pametano rješenje za male prostore.

Krista uvijek koristi stolnjak.

Cvjetni su aranžmani neizostavan detalj Kristinog doma.

Dom u kojem Krista Elvheim živi ima samo 38 četvornih metara, ali izgleda veće i ima mnogo fleksibilnih rješenja. Ali i skladište za stvari koje ne koristi svaki dan.

Izvor: hemtrevligt.se

Foto: Birgit Fauske

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:19