SKANDINAVSKI STIL

Fantastičan mali stan od 30 kvadrata

Stančić koji možete vidjeti u nastavku prostire se na svega 30 četvornih metara, no zato ima sve što biste mogli poželjeti u svom malom domu. Otvorenog rasporeda, stan je uređen u skandinavskom stilu koji obilježava čista i svijetla paleta boja te prisustvo razigranih uzoraka neutralnih boja. Stan na fotografijama kao stvoren je da vas uvjeri kako manjak boje ne mora biti minus te da prostor u kojem vlada pretežito bijela boja može biti vedro uređen i privlačan.

Većina prostora za odlaganje odjeće i kućanskih potrepština nalazi se u hodniku i to u obliku ugradbenih ormara prekrivenim nježnim ukrasnim tapetama. Krajem je smještena i mala kupaonica s tušem.

Osnovna prostorija proteže se u obliku slova L što omogućuje da se spavaća soba vizualno odvoji od ostatka prostora. U ovom je stanu to učinjeno pomoću upečatljivih zidnih tapeta u sobi, ali i zavjesa koje funkcioniraju poput pregrade kada je potrebno stvoriti malo privatnosti. S obzirom na to da su svi ormari u hodniku, u spavaćoj sobi ostalo je dovoljno prostora za mali radni kutak.

Ostatak prostorije pretvoren je u ugodni dnevni boravak, dok je prostor tik uz prozor iskorišten za malu blagovaonicu sa sklopivim stolom i jednostavnim stolicama.

Kuhinja je u izdvojenoj prostoriji, a također je namještena bijelim elementima kako bi se prostor doimao usklađenim i većim. U zajedničkom prostoru pažnju privlači i predivni pod sa svijetlim drvenim parketom posloženim u uvijek moderni uzorak riblje kosti.

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:57