DRVO I OPEKA

Fantastičan mali stan uređen za malo novca

 

Uvijek nas oduševe domišljato uređeni interijeri, osobito oni u kojima se vidi da je uz malo novca postignuto puno. Ako želite da vaš dom izgleda šik, a volite prirodne materijale, drvo i opeka mogu biti izvrstan odabir. Vrlo su podatni za ukrašavanje i njima se uvijek možete poigrati kako biste dobili željeni ton i nijansu koji će pristajati vašem domu. Što je najbolje, dostupni su, povoljni i u konačnici mogu izgledati odlično. Kako bismo vam pobliže dočarali o čemu govorimo u ovom vam postu donosimo interijer uređen za mladi par, koji je želio sveobuhvatnu obnovu dotrajalog i običnog stana u brutalan prostor koji odražava njihove želje i način života, u čemu im je pomogla arhitektica Evgenia Likasova.

Stan nije jako velik prostire se na svega 40 četvornih metara i zato je arhitektica koristila ogledala kako bi optički povećala unutrašnjost. Puno opeke i toplo osvjetljenje u večernjim satima stvara jedinstvenu ugodnu atmosferu, koju vlasnici jako vole! Jedna od najvažnijih faza bila je ispunjavanje interijera dekorom koji neće dodatno opteretiti unutrašnjost, već biti jednostavna nadopuna brojnim teksturama.

Riječ je o drugačijem uređenju od onoga na što smo navikli - toplim nijansama, brojnim ciglama i drvenim površinama, te rasvjetom u stanu je potpuno promijenjeno oraspoloženje. Među mnogim inspirativnim detaljima posebno se ističu zidovi od bijelo obojene opeke, drveni predmeti, geometrijska rasvjeta, prekrasni drveni podovi i obloge.

Stan se sastoji od ulaznog hodnika s ugradbenim ormarima, odvojenog od dnevnog boravka kliznim vratima. Dnevni boravak je ujedno i spavaća soba, dok su kuhinja i kupaonica odvojene prostorije. Pravo iznenađenje u ovom domu je preslatka bijela rustikalna kuhinja u kojoj je smješten preklopni blagovaonski stol. Unatoč maloj kvadraturi stan je uređen originalno za vrlo malo novca i izgleda zaista fantastično.

Fotografija: Sergej Pilipovich

Izvor: Evgenia Likasova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:48