STAN S WOW EFEKTOM!

Fantastičan studio apartman s plavim i crvenim akcentima

 Home Designing
Boje mogu brzo, povoljno i efektno osvježiti prostor, a interijer u koji  vas danas  vodimo najbolje to potvrđuje..

Monokromatske boje u interijeru gotovo su uvijek nepogrješiva opcija. No, ako volite boje, odabir "jakih" boja koje će interijeru dati karakter i energiju, ne treba zanemariti. Danas vas vodimo u interijer u kojem kontrastni crveni i plavi akcenti savršeno upotpunjuju crnu, bijelu i sivu shemu boja. Ovaj moderan studio apartman ima plavi dnevni boravak, crvenu kuhinju i zanimljiv izbor slika, i dobar je primjer uspješnog kombiniranja boja.

U cijelom stanu dominiraju betonski zidovi, koji su 'osvježeni' umjetničkim slikama, a u dnevnom boravku plavom sofom.

Betonski pregradni zid vizuaolno odvaja ove dvije prostorije - dnevni boravak i kuhinju.

Sve je usmjereno prema stvaranju što veće količine svjetlosti - od velikih prozora, svijetlih drvenih podova pa do LED rasvjete na stropu.

Sobne biljke nalaze se u gotovo svakom kutu i u unose dozu svježine i dobre atmosfere. Betonske tegle se nadovezuju na betonske zidove, dok crveni ormar unosi dinamiku u prostoriju.

'Razigrana' i vesela Micky Mouse slika na zidu savršeno se slaže s ostalim šarenim, zanimljivim elementima u prostoru poput sofe i elemenata u dnevnom boravku.

Dio za spavanje lagano je odvojen od ostatka dnevne zone, a u njemu možemo vidjeti tek jedva primjetnu kombinaciju sive i crne boje s kojom se nikada ne može pogrijješiti. Dizajneri su se ovom 'vizualnom' varkom poslužili kako spavaći dio ne bi previše upadao u oči.

Staklena dvokrilna vrata mogu se zatvoriti te se tako prostor za spavanje može u potpunosti odvojiti od stana. Kako bi se povećala dubina dnevnog boravka, dizajneri su zatvaranje vrata ostavili kao opciju vlasnicima.

Čvrsta crvena vrata ormara nijansom se savršeno uklapaju u ulazni prostor stana. Ovo je ujedno i glavni ormar jer se u spavaćoj sobi nalazi samo krevet, dok za ormar nije bilo dovoljno slobodnog mjesta.

Siva ulazna vrata glatko su obložena zidnim pločama u istoj nijansi, a visoko postavljeno ogledalo proširuje kvadraturu hodnika.

Podovi od kvalitetnog svijetlog drveta prate prirodne linije te se protežu cijelom dužinom stana. Osim što izgledaju sjajno, cijelom prostoru daju osjećaj topline i udobnosti što pridonosi stvaranju prave obiteljske atmosfere.

Sivo-bijeli minimalistički dizajn kuhinjskog dijela studio apartmana 'osvježen' je tamnocrvenim ormarićima na središnjem otoku.

Iste nijanse kao i u kuhinji, dizajneri su iskoristili i pri uređenju kupaonice koja se bazira na minimalističkim i modernim elementima.

Izvor i foto: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 12:49