STAN OD 59 KVADRATA

Fantastičano obnovljeno potkrovlje s pogledom na grad

Krovovi grada Stockholma poznati su u cijelom svijetu, postoji cijeli niz turističkih ruta, pa čak i individualnih tura razgledavanja krovova. No, vlasnici ovog malog stana na zadnjem katu mogu uživati u njima u bilo kojem trenutku

Visoki stropovi, snažni kontrasti, kamin i puno dobrih ideja. Pogađate, vodimo vas u potkrovlje s mnogo mogućnosti u kojem svjetlost teče s jugoistoka, a veliki otvoreni krovni prozor nudi zadivljujući pogled. Sve je pomno dizajnirano u ovom dobro uređenom interijeru na petom katu.

U prekrasnim kućama iz 10. stoljeća u glavnom gradu Švedske, skriva se jedinstveno mjesto s modernim i elegantnim detaljima. Ovaj 59 četvornih metar pažljivo obnovljen stan ima sve što biste mogli poželjeti i malo više. Upečatljiva visina stropa, peć na drva za hladnije jesenske večeri i grede dizajnirane za stvaranje uzbudljivog i privlačnog interijera. Ovaj stan u potkrovlju ima sve. Dodajmo tome da potkrovlje ima ogromni krovni prozor s izlazom na krov veličine oko 6 četvornih metara idealan za one koji žele razviti svoje vlastiti staklenik. Odmaranje nakon napornog dana uz pucketanje vatre i uživanje u prekrasnom miru visoko među krovovima ovdje je moguće. Uz briljantan osjećaj za stil i finoću, stvoreno je prekrasno utočište.

Već u hodniku koji gleda na dnevnu sobu osjeća se lijepa visina stropa. Odavde ćete naći i na kuhinju i kupaonicu. Tu je smješten i veliki ormar s kliznim vratima i praktični potkrovni prostor koji pruža dovoljno prostora za pohranu svih haljina, obuće i još mnogo toga.

Sjajni površinski slojevi i dobar ukus jasno pokazuju da ovdje ništa nije prepušteno slučaju. Sjevernoamerički hrastov parket premazan je crnom tekućinom i nauljen, dok svijetle boje letvica na zidovima imaju karakterističnu, ali neutralnu bazu idealnu za ukrašavanje. Veliki kamin na drva daje toplinu i pruža opuštajuću smirenost. Soba je velika i pruža dovoljno prostora za kauč, TV namještaj, fotelju i stol za blagovanje i otvorena je prema kuhinji.

Savršena radna kuhinja s velikim radnim područjima dobro je opskrbljena rješenja za pohranu i idealna je za sve koji žele provesti dosta vremena u kuhinji i pripremati ukusne večere. Kako su kuhinja i dnevni boravak otvorenog plana, kuhinja je savršeni prostor za druženje, dok stropni prozori daju lijepu svjetlost. Svi uređaji su poznate marke Siemens, osim perilice posuđa tvrtke Bosch.

Lijepo i elegantno spiralno stubište vodi u potkrovlje sa staklenim podom koji pruža puno dnevnog svijetla. Tu je i malo stepenište do krovnog prozora koje vodi do krova.

Visoko između krovova nalazi se ova prostrana spavaća soba stvorena za uživanje u miru u širokom bračnom krevetu ili za opuštanje u udobnom naslonjaču. Iz stropnog prozora sunce sjaji iz različitih kutova i pruža mir koji je teško naći u velikom gradu. Jedinstven i nevjerojatan.

Moderna i ukusno uređena kupaonica sa sivim pločicama na podu i bijelim pločicama na zidu, prostrana je i vrlo dobro planirana prostorija s dvostrukim umivaonikom, WC-om, tuš kadom i vlastitom perilicom rublja.

Izvor: alvhem.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:41