NA RIVI U CENTRU GRADA

Fantastično preuređen restoran Marina u centru Rovinja

Mediteranske boje i moderan dizajn kao savršena kombinacija. Koncept novog izgleda jednog od najpoznatijih rovinjskih restorana osmislili su dizajneri Martina i Robert Bajs iz tvrtke IO DECOR

Objekt se sastoji od interijera u kojem je smješten šank, kuhinja, pizzeria i toaleti za goste. Ima i nekoliko pripremnih prostorija. Sveukupno 50 četvornih metara interijera i 100 četvornih metara eksterijera.

- Od samog početka restoran je pružao jedinstvenu ugostiteljsku uslugu, ali je izgled restorana bio jednostavan i tipiziran. Kako su dosta stvari uvjetovane gradskim odredbama koje štite povijesnu starogradsku jezgru grada, nikad se prije nije odlučilo na konkretan iskorak u preuređenju.

JASNA VIZIJA VLASNIKA

Grad Rovinj je hrvatski šampion turizma te kao takav postavlja trendove. Odluka je pala u pravom trenutku da se osim po još višoj kvaliteti hrane i usluge, distanciramo od konkurencije u izgledu i dizajnu. Taj zadatak povjerili smo tvrtki za uređenje interijera iz Zagreba, IO DECOR-u. Dizajneri, Martina i Robert Bajs, osmislili su koncept prostora te izradili vizualizacije prostora prema kojima nam je bilo jasno kako će restoran izgledati. Zatim smo krenuli u razradu izvedbenog dijela - pričaju nam vlasnici.

Ideja uređenja bila je praćenje određenih trendova, ali je naglasak stavljen na dobivanje izgleda malog restorana s mornarskim detaljima. Bilo je važno da se koriste kvalitetni materijali koji će biti trajni

- Vizija uređenja vlasnika restorana bila je praćenje određenih trendova, ali je naglasak stavljen na dobivanje izgleda malog restorana s mornarskim detaljima. Bilo je važno da se koriste kvalitetni materijali koji će biti trajni, a boje koje su se odabrale bile su mediteranske pastelne te su dale ugodan izgled s dodirom modernog dizajna. Ideja je bila da restoran bude dostupan gostima grada, održavajući izgledom temperamenat ovog gradića - opisuje dizajnerski dvojac Bajs i dodaje kako je kompletan namještaj i stolarija ručni rad, izrađen po mjeri radi specifičnih dimenzija prostora.

UNIKATNI DEKORI

Taj dio, kažu dizajneri, povjeren je lokalnim izvođačima jer dizajneri nisu mogli izvoditi projekt namještaja zbog brojnih drugih dogovorenih projekata. Prostor ima i upečatljive detalje poput oslikanih detalja zidova i tendi, a završni dodir poput unikatnih zavjesa i dekora izradila je baš tvrtka IO DECOR posebno za ovaj restoran.

Foto: Marijana Banko/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:34