Elegancija i šarm na jednom mjestu

Fantastično uređen stan mladog poslovnog čovjeka

Sjajno uređenje ovog dvosobnog stan djelo je arhitektica iz tvrtke GAO arhitekti

Interijer ovog izvrsno uređenog stana osmišljen je za uspješnog mladog poslovnog čovjeka, imajući na umu njegov dinamičan životni stil. Stan se nalazi u Ljubljani, a njegovo uređenje potpisuju arhitektice Petra Zakajšejk i Helena Bernik iz tvrtke GAO arhitekti. Spoj funkcionalnosti i udobnosti upotpunjen je izvrsnim kontrastom crne i bijele boje koji se proteže kroz cijeli stan. Elementi poput hrastovine prirodnog izgleda i grubi detalji užeta samo naizgled narušavaju cjelokupnu eleganciju stana i čine ga šarmantnim i privlačnim prostorom za život.


Dizajn ulaznog hodnika čist je i svjež, a prostor je dodatno uređen nišom za sjedenje te svojom bjelinom predstavlja snažan kontrast crnom zidu u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.


Kuhinja je posebno naglašena zona u stanu i proteže se cijelom dužinom prostorije. Zbog toga stan izgleda harmonično, a poseban dojam ostavlja predivan pogled na Ljubljanu.







Struktura sjajnih bijelih pločica u kuhinji raspršuje svjetlo i stvara trodimenzionalne sjene koje se neprestano mijenjaju i unose dinamiku u prostor. Linija kuhinje dodatno je naglašena drvenom kuhinjskom radnom pločom koja se pretvara u blagovaonski stol.




Crni zid iza kauča u dnevnom boravku stvara snažnu točku fokusa, a pozornost posebno privlači zidna niša s raskošnim okvirom. Ključni element dizajna predstavlja rasvjeta koju je osmislila dizajnerica Inge Bouwmeester iz Milana i koja je zanimljiv detalj u interijeru. Odlično uređen prostor!





Foto: Miran Kambič

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:03