Jednosoban stan

Fantastično uređen stan u kojem se na malo kvadrata smjestilo puno stila i elegancije

Dizajner Hoàng Long je crpio inspiraciju iz skandinavskih interijera kako bi stvorio savršen raspored i dopadljivo uređenje stana

Jednosobni stanovi nepresušan su izvor odličnih ideja koje možemo prilagoditi i iskoristiti za uređenje svojega malog prostora pa je stoga uvijek zanimljivo vidjeti fantastično uređene stančiće u kojima se na malo kvadrata stisne puno stila i elegancije.

Ovaj šarmantni prostor osmislio je dizajner Hoàng Long, koji je crpio inspiraciju iz besprijekornih skandinavskih interijera kako bi stvorio savršen raspored i dopadljivo uređenje stana. Iako u prostoru prevladava jednostavna paleta boja, stan je ipak razigran i vedar. Suptilnom upotrebom uzoraka, eklektičnim umjetničkim djelima te materijalima poput bijelih drvenih podova ili izložene crvene opeke, u ovom bijelom stančiću stvoren je dojam topline prostora.

Blagovaonicu kraj kuhinje čini praktični okrugli stol s četiri stolice prepoznatljivog izgleda.

Kako bi se dobila privatna zona u stanu, osnovni prostor podijeljen je pomoću velike staklene stijene koja skriva spavaću sobu. Vlasnici stana navlačenjem velikih zavjesa mogu u tren oka zamračiti zastakljenu sobu i u potpunosti se u njoj izolirati. Ostatak prostora uzak je i dugačak, s kuhinjom na jednoj i dnevnim boravkom na drugoj strani. Spavaća soba tako se nalazi tik uz dnevni boravak namješten samo sa sivim kaučem, dva mala stolića za kavu i pletenim tabureom.

Budući da je u ovom stanu svaka stvar na svom mjestu, on izgleda puno veće i prostranije nego što zaista jest pa je tako u njemu pravi užitak boraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 02:01