KAKO ŽIVIMO

Fora stan bračnog para u Zagrebu

U Martićevoj ulici smjestio se 85 kvadrata velik životni prostor koji su kreativni vlasnici napravili prema svojoj viziji i željama, a pri tome su im savjetima pomogli stručnjaci iz studija Zona interijeri. Vodimo vas tamo!

- Sve je počelo od kuhinje, zapravo jednog kuhinjskog detalja. Htjeli smo da zid od kuhinje bude poseban i na kraju je izbor pao na zlatni mozaik. Drugi detalj u koji smo se zaljubili bio je crni mramorni stol i to je zadalo smjer uređivanja, dakle crno i zlatno. Nakon toga došao je smeđi kožni kauč i osnovni stil i zapravo je tada cijeli ambijent stana bio definiran. Htjeli smo da izgled bude malo ozbiljniji, ali da stan svejedno zadrži komfor i element ‘stalnog dobrog osjećaja i udobnosti’ - pričaju nam Dajana i Ivan Bilandžić, vlasnici 85 četvornih metara velikog stana u zagrebačkoj Martićevoj ulici.

Ističu kako je stan u cijelosti napravljen prema njihovoj viziji i zamislima, dok im je studio Zona interijeri pomogao savjetima pri pretvaranju vizije u realni projekt.

NA SVOJ NAČIN

Stan se inače sastoji od dnevnog boravka i balkona, odvojene kuhinje s ostavom, hodnika, dvije sobe (jedna spavaća soba i druga soba koja je pretvorena u makeup studio). U stanu su još kupaonica i zaseban WC. Svaka prostorija, tumače vlasnici, specifična je na svoj način.

- Kuhinja je posebna jer jedan cijeli zid prekriva zlatni mozaik, a drugi zid je pretvoren u crnu ‘ploču’ za pisanje. U dnevnom boravku dominira već spomenuti crni mramorni stol iznad kojeg se nalazi zanimljiva lampa sa različitim metalnim elementima. Ističe se i jedan zid koji je dekorativno ofarban u tehnici ‘marmo antico’.

Vlasnica je ugledala stan u oglasniku i odmah znala da ga želi. Usred noći je probudila supruga koji je mrzovoljno nastavio spavati i odbacio njezino ushićenje. No, ona nije odustala i na kraju se uselila u svoj stan iz snova

Kuhinja je posebna jer jedan cijeli zid prekriva zlatni mozaik, a drugi je zid pretvoren u crnu “ploču” za pisanje

U hodniku je, pak, zanimljivo riješen ormar. On se prostire po cijeloj dužini hodnika, a unutar ormara je skriven i pregradni zid. Između je prolaz u drugu prostoriju (makeup studio) koji se može zatvoriti kliznim vratima, a koji također djeluje kao dio ormara. Tako je stvoren osjećaj kao da ormar odvaja hodnik i makeup studio. Dodatna ideja je bila da zapravo hodnik spaja makeup studio i dnevni boravak kako bi se dobio što veći otvoreni prostor i dva izvora svjetlosti.

U makeup sobi dominiraju otkačene slike na zidu i jastuci na sofi koji se ističu jarkim, hrabrim bojama

Makeup studio, ili ženski hram u stanu, pomalo odskače od ostatka stana, ali se u isto vrijeme uspješno nadovezuje. On je pun svjetlosti, veseo i razigran te u njemu dominira visoki crni profesionalni makeup stol i visoka redateljska stolica, te je također pun slika i ukrasa. U sobi je specifičan veliki ormar koji ide od zida do zida, te je također napravljen u boji zidova, i crveni kožni krevet.

ANEGDOTA

Kupaonica i WC ističu se po izboru pločica. Kupaonica je u svjetlijoj nijansi, a WC u tamnijoj nijansi pločica koje imaju efekt između kamena i starog željeza - opisuju vlasnici i dodaju kako je namještaj u stanu djelomično rađen po mjeri, a djelomično kupljen po trgovinama diljem zemlje i u inozemstvu, s tek ponekim dizajnerskim komadom.

Za kraj, vlasnica Dajana ispričala nam je jednu simpatičnu anegdotu s početka priče o svom domu iz snova.

- Kada sam ugledala stan na oglasu, odmah sam znala da je to stan koji želim iako ga je trebalo u potpunosti adaptirati. Taj trenutak se dogodio usred noći te sam prirodno probudila dragog koji je mrzovoljno nastavio spavati i odbacio sve moje ushićenje. Ipak, i on je drugi dan shvatio potencijal stana te smo ga brže-bolje išli pogledati i dali ponudu za njega. No da ne bude sve tako jednostavno, ušli smo u nadmetanje za stan. Na kraju su bivši vlasnici ipak prihvatili našu ponudu. Ali iskustvo je bilo prilično uzbudljivo i istovremeno pomalo strašno jer ne bismo mogli prihvatiti gubitak tog stana i ponovno pokretanje potrage za novim.

UZBUDLJIVO

Dodaje kako je jako zadovoljna načinom na koji se sve finaliziralo. Kako je riječ o njihovu prvom stanu, otkriva, svaki korak bio je izrazito uzbudljiv.

- U međuvremenu smo se dragi i ja vjenčali i sada očekujemo bebu, tako da će brzo doći do nekih sitnih promjena u stanu - otkrila je simpatična vlasnica.

Foto: Biljana Blivajs/ Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:29