POGLEDAJTE VIDEO

Pariški chic u centru Zagreba! Zavirite u trosobni stan nogometnog menadžera koji je uredila njegova supruga

Paula Helena Bara jedina je hrvatska agentica za prodaju nekretnina, koja je uz to i dizajnerica interijera

Trosobni stan u širem centru Zagreba koji je za svoju obitelj uredila Paula Helena Bara, jedina hrvatska agentica za prodaju nekretnina koja je ujedno i dizajnerica interijera, odličan je primjer pariškog chica upotpunjenog modernim detaljima. U stan su se uselili 2020., nakon jednogodišnje potrage, jer su pri izboru visoko podigli letvicu. Naime, uvjet je bio da stan s tri sobe bude u novogradnji na dobroj lokaciji, a poznato je da se u centru metropole gradi jako malo novih zgrada, kvadrati su skupi i teško je do njih doći. Ipak, uspjelo im je, pa danas žive na prekrasnoj lokaciji nasuprot šume, udaljenoj pet minuta od Trga Franje Tuđmana.

- Stan ima osamdesetak kvadrata, open space dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom, gostinjski toalet i kupaonicu te dvije spavaće sobe, od kojih smo jednu pretvorili u garderobu. Kad smo tražili stan, gledali smo da bude u širem centru grada jer je to dobar kriterij za budućnost i prodaju stana. Željeli smo da nam je blizu centar, a opet da smo u mirnom djelu, gdje se ipak nešto kvalitetnije živi. Nismo angažirali arhitekta jer smo imali odličnog investitora koji nam je pomagao tijekom svih naših odabira. Stan smo kupili dok se zgrada tek gradila, pa smo na sve detalje mogli utjecati još u gradnji, što smatram najboljom opcijom prilikom kupnje - priča nam Paula Helena Bara, koja u stanu živi sa suprugom, nogometnim menadžerom Dennyjem Barom i njihovim devetomjesečnim sinčićem Tiagom.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Posebno je ponosna jer je obiteljski dom uredila sama, uz malu pomoć supruga. Ona je inzistirala na kuhinji, on na kupaonici, tako da je svatko dobio što je htio, a oko svega ostalog su se složili otprve. Iz starog stana ponijeli su samo nekoliko antiknih i naslijeđenih stvari jer su u novom prostoru željeli nešto novo i drugačije.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

- Suprug je puno sudjelovao dok nije postalo jako naporno, onda je sve prepustio meni. Njemu je bilo najbitnije da ima udobnu sofu, a meni je omiljeni detalj kamin, koji je izrađen prema mom nacrtu i potpuno je mobilan. Obožavam ga jer mi služi za razne dekoracije, a sam po sebi u kombinaciji s ogledalom daje posebnost stanu. Dnevni boravak je naša oaza mira, tu se igramo s bebom i provodimo najviše vremena zajedno. U njemu smo suprug i ja stvorili ritual našeg druženja kad Tiago zaspe, a i sofa je jako udobna pa doslovce zove na odmor - otkriva Paula Helena.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Gotovo sav namještaj u stanu rađen je po mjeri, a najljepši detalji, poput glave Davida i fotelje, su iz njezinog omiljenog dućana Mashroom. Sofa je kupljena u lokalnom dućanu namještaja, a stolice i rasvjetna tijela su naručivali iz inozemstva. Najdraži dizajnerski komad joj je fotelja omiljenog brenda Eichholtz, čiji namještaj i detalje obožava koristiti u svojim projektima dizajna interijera.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

- Kuhinja je također rađena po mjeri kod stolara, ja sam ju nacrtala po inspiraciji s interneta i jednostavno ju obožavam. Smatram ju najljepšim djelom našeg stana. Nedavno sam otkrila ljubav prema pečenju kolača, pa se mogu pohvaliti da, prema riječima mog supruga, radim najbolju mađaricu na svijetu - dodaje.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Najviše vremena provodi na potezu od kuhinje do dnevnog boravka. Igra s bebom, dobra hrana i druženje s obitelji i prijateljima najviše je ispunjavaju. Kao i većina majki, Paula Helena nema slobodno vrijeme. Ima samo vrijeme provedeno s bebom i ono bez bebe. Dok Tiago spava, ona radi - crta, bira materijale, uči, čita i planira kako ostvariti svoje ciljeve. Zato najviše vremena provodi kod kuće. Ima sreću da radi posao za koji joj treba prvenstveno laptop, a suprugu samo mobitel.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

- Ovaj stan u potpunosti odražava mene kao osobu i dizajnericu - osim kupaonice, koja je mrvicu pretamna za moj ukus. Ni danas ništa ne bih promijenila, samo detaljima mijenjam scenarije u stanu jer volim promjene. Prijatelji su oduševljeni prostorom, koliko god puta se vratili, uvijek ga hvale i govore da je ovo jedan od najljepših stanova u kojem su bili, što nas čini posebno sretnima i ponosnima. Čeznem još samo za jednom prekrasnom komodom Heritage brenda Boca do Lobo, ali ju jednostavno nemam gdje smjestiti u ovom stanu! Možda u nekom budućem... - mašta Paula Helena Bara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 15:42