Dug, uzak i visok stan

Fora stan sa zanimljivim tlocrtom i još boljim uređenjem

Privatni ulaz, prostrana terasa i puno prozora na pročelju kuće samo su djelić privlačnosti ovog stana u Švedskoj, smještenog u kući prekrivenoj drvenim letvicama, koje daju šarm modernoj arhitekturi, dok unutrašnjost skriva 50 četvornih metra odmjerenog uređenja i svijetlih boja

Iako se ovaj apartman ne može pohvaliti velikom ukupnom površinom, ali ima cool karakteristike koje prostor čine impresivnim. Jedna od njih je i strop visok 6 metara, što ne samo da je osiguralo puno prirodnog svjetla, već je omogućilo izgradnju galerije sa spavaćom sobom, radnim kutkom i prostranim ormarom. Masivno drveno stubište koje vodi do gornje razine savršeno je razrijedilo jednobojnu unutrašnjost sive boje.

Kada je riječ o malim životnim prostorima, dizajneri i kreativci su svakako na svome vrhuncu. Dosad smo vidjeli mnoštvo odličnih ideja koje štede prostor, a iznimka nije niti ovaj stan atraktivnog tlocrta - dug, uzak i visok.

Uz ulaz je velika kuhinja s dobrim skladišnim i radnim prostorima. Kuhinjski su ormarići crni s bijelom radnom plohom i tamnom pozadinom. Tu je i mali blagovaonski stol sa stolicama.

Dominantan kutak je svakako dnevni boravak sa sivim modernim kaučem. Visoki stropovi, svijetli zidovi i moderni drveni pod učinili su ovaj mali moderni kutak prozračnim i vrlo privlačnim. U stan dopire velika količina dnevnog svjetla zahvaljujući prozorima razbacanim po pročelju kuće. Tako su svi dijelovi stana (osim kupaonice) izvrsno osvijetljeni u svako doba dana. Pametnim promišljanjem i izvedbom i mali prostori mogu postati lijepi i moderni.

Do galerije, ispod koje je spremišni prostor i kupaonica, dolazi se drvenim ljestvama i prava je oaza uređena za odmor. U njoj je veliki krevet, kutak za rad i ormar postavljen duž cijelog zida.

Vrlo elegantna kupaonica ima nježne pastelne grafičke zidne i podne pločice. Namještena je sa zidnim WC-om, umivaonikom s ormarom i tuš kabinom.

Izvor: svenskfast.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:21