COOL MJESTO

Furniture Modeling showroom, 60 kvadrata čistog hrvatskog dizajna

Podovi, stolci, stolovi, zidne obloge, kuhinje, police... Sve je od kvalitetnog, domaćeg drva, a svaki je proizvod u potpunosti proizvod iz naše zemlje

Zagreb je dobio još jedno savršeno mjesto za sve one koji žele da im dom izgleda drugačije. Furniture Modeling showroom, koji se smjestio u Boškovićevoj ulici 18 u Zagrebu, zapravo je prvi showroom koji je nastao kao rezultat suradnje triju domaćih firmi koje se bave proizvodnjom namještaja od drva.

U prostoru od šezdesetak kvadrata izloženi su njihovi radovi: od podova, preko stolica, stolova, polica, zidnih obloga, kuhinja... Posebnost svega izloženog jest što se radi o proizvodima od pravog drva, koji su obrađeni u skladu sa svim ekološkim standardima.

Furniture Modeling

UREĐENJE PROSTORA

- Nema tu iverice. Radi se najviše o hrastu, a nešto malo ima i jasena i bukve. Drvo kupujemo isključivo u našoj zemlji, riječ je o domaćem dizajnu i proizvodnji, tako da se zaista, sto posto radi o hrvatskom proizvodu - kaže Ljubo Kolar, vlasnik brenda Furniture Modeling, koji se bavi proizvodnjom drvenog namještaja.

Furniture Modeling

Furniture Modeling

Prostor u koji su se smjestili, kaže iskreno, sam po sebi nije bio ništa posebno. No, dali su ga u ruke dizajnerici koja je napravila fenomenalan posao, dodaje s neskrivenim ponosom. Ima se i čime ponositi - pomišljamo gledajući kako sve izgleda. Ono što prvo obara s nogu pri ulasku u prostor je divan miris drva. I ulja, dodaje on, jer se ulje koristi kao premaz na drvu.

U prizemlju je smješten veliki blagovaonički stol, a tu su i dvije kuhinje. Potom, nekoliko stepenica više, nalazi se jedna drvena polica, a u drugoj je prostoriji smješten i još jedan blagovaonički stol. Prostor ima i kat, odnosno galeriju, do koje vode stepenice koje su oni proizveli. Uz njih je smještena zanimljiva drvena pregrada, koja ovdje može služiti i kao svojevrsni rukohvat, i koja se proteže do stropa. Na galeriji se nalazi staklena ograda koja omogućuje da se već s ulaznih vrata vidi namještaj iza nje. Tu je i još jedna metalna lampa, kao i metalni luster. Svi materijali su prirodni, što najbolje odgovara ovakvoj vrsti showrooma, a uređenje je nenametljivo, kako ne bi skrenulo pozornost s onog najvažnijeg, a to je namještaj.

Na galeriji se mogu vidjeti njihovi stolci i stolovi, a izloženi su i razni uzorci boja, kao i odvojeni dijelovi namještaja, kako bi kupac mogao sam birati.

- Nudimo izbor nekoliko metalnih nogu te različitih vrsta, oblika i boja ploha stolova. Svaki stol koji se kod nas kupi je zapravo unikat, jer kupac može birati ono što želi, a mi se tome prilagodimo. Kad odaberete stol, napravit ćemo ga i isporučiti u roku od dva tjedna, a za kuhinju treba čekati oko mjesec dana - pojašnjava Kolar.

DOMAĆE TRŽIŠTE

Dodaje da su već dugo prisutni na inozemnom tržištu, a slabo na domaćem. Zbog toga su odlučili otvoriti showroom baš u centru Zagreba, jer tu dolaze ljudi iz cijele zemlje. Ideja je bila pokazati da postoje fenomenalni proizvodi domaće proizvodnje.

- Uz to smo htjeli pokazati i da postoji domaći dizajn koji je kvalitetan, moderan, a ima prihvatljive cijene. Tako, recimo, stol možete kupiti već za četiri tisuće kuna. To je dobra cijena za dizajnerski proizvod, složit ćemo se. Kuhinje su skuplje, ali one su druga kategorija. Želio bih još spomenuti i ostatak asortimana iz kojeg bih istaknuo širok izbor stolaca, podova i gazišta - zaključuje Kolar.

Foto: Boris Kovačev/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:56