cool mjesto

Galerija, showroom i fotostudio: Atraktivan prostor u popularnom zagrebačkom kvartu

 Marina Ćosić
Ulični lokal u zagrebačkoj Bauerovoj ulici koristi se kao galerija, showroom i fotostudio, ali i kao konferencijska soba

PROFIL

  • INFO: Višenamjenski ulični lokal koji koriste Marina Ćosić i projektantska tvrtka 2A1-Büro
  • LOKACIJA: Bauerova ulica, Zagreb
  • UREĐENJE: Marina Ćosić i tvrtka 2A1-Büro

U uličnom lokalu u Bauerovoj ulici 25 u Zagrebu, u popularnom kvartu prozvanom Martićeva po jednoj od ulica, uređen je atraktivan i jedinstven prostor za višenamjensko korištenje koji služi kao galerija, showroom i fotostudio koji vodi Marina Ćosić, umjetnica i fotografkinja, te konferencijska soba projektantske tvrtke 2A1-Büro. U sjeverozapadnom dijelu prizemlja zgrade prema projektu arhitekata 2A1-Büro izvedena je kompletna adaptacija uličnog poslovnog prostora površine 40 kvadrata. Kako je prethodno bio trgovina, dotrajali interijer je uređen te priveden novoj namjeni.

image
Marina Ćosić, umjetnica i fotografkinja
Marina Ćosić

- Prostorni koncept lokala slobodnog je plana open space, što omogućava njegovo višenamjensko korištenje, dok se servisni prostori poput spremišta rekvizita i toaleta nalaze iza organski oblikovanog volumena paravana. Prostranost lokala dodatno je naglašena visinom stropa koja iznosi četiri metra čime je zadobio gotovo sakralan i meditativan karakter - kaže Rade Trbara, vlasnik studija 2A1-Büro, koji se nalazi u istoj zgradi u suterenu.

image
Marina Ćosić
image
Marina Ćosić

Pod je izveden od brušenog i poliranog betona, a bijeli su zidovi oplemenjeni radovima Marine Ćosić

image
Marina Ćosić
image
Marina Ćosić

Osim brendovskih fotografiranja, u studiju se održava mjesečno druženje za žene u online biznisu, simboličnog naziva “Mjesečnica”. Već su se održale i Marinina izložba “Mjesecima”, Pop-sale event prije Božića, Props buvljak s blogericama...

Prostor ima pet međusobno neodvojivih elemenata, od kojih svaki nosi priču za sebe: pod, strop, vanjska stolarija, paravan i zidovi. Kako bi se postigla ujednačena i monolitna podna ploha bez reški, ona je izvedena od brušenog i poliranog betona. Igra crnog i sivog agregata na njenoj površini djeluje poput šara na slikarskom platnu. Završna podna ploha je svojevrsna reminiscencija majstorski izvedenih terazzo podova zajedničkog djela stambene zgrade te je, kako nam kaže Rade Trbara, često posjetiteljima teško razlučiti je li pod postojeći ili nanovo rađen.

image
Marina Ćosić

Drugi element u prostoru, strop, sačinjavaju nadgradne kružne lampe u tepsijama od lima ugrađenim u spušteni strop, spot rasvjeta postavljena po obodu prostora u svrhu osvjetljavanja izložaka po zidovima te točkasto postavljene kukice za vješanje izložbenih panoa i paravana.

image
Marina Ćosić

Vanjska stolarija je drvo-aluminij, uličnu stranu lokala krase aluminijski okviri, njezina unutrašnjost je od drva sa završnim premazom od ulja koja odgovara toplom karakteru prostora te koketira s hrastovim letvicama paravana. Paravan je, pak, sačinjen od čelične konstrukcije obložene crnim medijapan pločama s vertikalno postavljenim hrastovim letvicama premazanim uljem. Čiste bijele plohe zidova unutrašnjosti dodatno su oplemenjene slikarskim uratkom Marine Ćosić čiji mjesec naglašava već mističan karakter prostora. Projektantski kolektiv 2A1-Büro lokal koristi kao izložbeni prostor te za održavanje sastanaka, prezentacija i konzultacija s investitorima i ostalim sudionicima u gradnji.

image
Marina Ćosić
image
Marina Ćosić

Marina Ćosić u studiju radi brend fotografiranja te održava mjesečno druženje za žene u online businessu simbolična naziva “Mjesečnica”. Brend fotografija kojom se bavi specifična je po tome što se ovaj prostor studija za svaku pojedinu klijenticu prilagodi potrebama snimanja i poprima drugačiji oblik. Ovdje su se već održale Marinina izložba “Mjesecima”, Pop-up sale event prije Božića, Props buvljak s blogericama i slično.

Više informacija može se pronaći na Instagram profilu @marina.cosic.studio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 06:23