PAMETNA RJEŠENJA

Garsonjera od 27 kvadrata koja posjeduje više karaktera nego što možete poželjeti

 JOHANSSON/HISTORISKA HEM
Meki hrastov pod, smirene boje, fino očuvani detalji iz 60-ih godina i dekorativna drvena pregrada oblikuju lijepo mjesto za život

Mali studio apartman može biti izrazito teško dizajnirati. Ako vam stvarno nedostaje prostora, možda ćete morati odrediti prioritete. I to se dogodilo u ovoj švedskoj garsonijeri od 27 metara četvornih. Nema previše prostora za izležavanje uz televizor, ali umjesto toga studio ima bračni krevet i šarmantan prostor za sjedenje.

image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM
image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM

Na lijepoj lokaciji u Stockholmu, u Malmgårdsvägenu, pored Vitabergsparkena u okruženju starih južnjačkih kuća i pubova, smjestila se ova garsonjera koja posjeduje s više karaktera nego što bi većina nas mogla i poželjeti. S prozora trećeg kata zgrade pruža se pogled na krošnje i krovove, a prirodna svjetlost nesmetano obasjava čitav prostor.

image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM

Meki hrastov pod, smirene boje, fino očuvani detalji iz 60-ih godina i dekorativna i elegantna drvena pregrada oblikuju lijepo mjesto za život i druženje s prijateljima. Vlastita mala oaza u gradu koja je prepuna dobrog stila.

image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM
image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM

Najveća prostorija u stanu prepuna je pametnih rješenja. Pregrada napravljena od letvica američkog brijesta dijeli prostoriju, ali ujedno i održava protok svjetlosti kroz dom. Unutra je stvorena mirna niša za spavanje, a uz veliki prozor udobno mjesto za večere i društvena okupljanja. Pregradni zid kombiniran je s ugrađenim klupama i sustavima polica za odlaganje stvari. Za večerom za stolom može stati 6-8 ljudi. Na podu su drvene daske u hrastovini obnovljene 2014. godine, a zidovi su novo obojani plavu nijansu. Odabir boja i materijala spajaju se u lijepu simbiozu i koketiraju sa stilom 60-ih.

image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM
image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM

U prostor je stala i mala kuhinja koja je poluotvorena prema glavnoj sobi, a može se pohvaliti originalnim kuhinjskim namještajem, obojanim u istu nijansu kao i ostatak stana radi jedinstvenog dojma. Kuhinja je izgrađena u obliku slova L. Uz jedan zid nalazi se radna površina od nehrđajućeg čelika sudoper i spremište u gornjim i donjim ormarićima kao i na policama. Uz drugi zid nalazi se originalna smočnica u velikom ormaru iznad hladnjaka.

image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM
image
JOHANSSON/HISTORISKA HEM

Saznajemo da je kupaonica renovirana 2014. godine, sa sivim pločicama na podu i bijelim pločicama na zidovima. Komoda i gornji ormarić s ogledalom nude prostor za pohranu, a toplina se dobiva iz grijane šipke za ručnike.

Unutar stana još se smjestio i hodnik obojan u bijelu boju. Dovoljno velik za jedan ugradbeni ormar i prostor za pozamašnu policu za cipele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 03:58