Gdje je spavaća soba?

Pogledaj prema stropu!

Londonski stanovi možda su jako šik, ali u većini slučajeva imaju premalo kvadrata. Mi to jako dobro razumijemo jer smo u Hrvatskoj gotovo do savršenstva razvili sposobnost iskorištavanja svakog centimetra doma do maksimuma. Ta misija obično zahtijeva jako velik trud, puno kreativnosti i mašte jer, ruku na srce, samo domišljat čovjek može uspješno u mali prostor uklopiti sve što mu treba za život, a da to izgleda lijepo i nenakrcano.

Danas vas vodimo u jedan londonski stan u kojem je, prema našem mišljenju, jako dobro riješen problem nedostatka prostora s nekoliko sjajnih trikova. Prvo što primijetite u ovom stanu je središnji prostor tj. dnevni boravak koji djeluje jako prostrano, a koji je od kuhinje i dijela namijenjenog blagovanju odvojen tek običnom pregradom koja ima i funkciju ormara.

Prvo pravilo kod malih stanova je da eliminirate sva nepotrebna vrata i zidove da bi se interijer vizualno znatno povećao. Pitate se gdje je spavaća soba u ovom stanu? Pogledajte pažljivo. Točnije, pogledajte prema stropu. Naime, tamo se nalazi. Izvrsno rješenje za uštedu prostora, zar ne? Do nje se dolazi stepenicama koje su iskorištene i kao zid-školska ploča u sklopu radnog prostora.

Kao i svi mali stanovi, i ovaj je prepun skrivenih ormara jer to jedini način da u malom prostoru usladištite sve stvari. Ono što je nas posebno oduševilo jest WC smješten praktički u kuhinji, a kada se doslovno nalazi u njoj. Hrabro i neobično, ali nama odlična ideja.

Foto: JJLocations

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 18:02