Novo cool mjesto

Ginger Sushi bar u Novom Zagrebu

Ovdje se jedu japanski specijaliteti, a njima je inspiriran i namještaj

Da se u Zagrebu može pojesti dobar sushi, već dugo nije novost, no da se taj japanski specijalitet odnedavno priprema i u Novom Zagrebu, velika je vijest za stanovnike metropole koji stanuju “preko Save”.

Naime, u Dugavama je prije nekoliko dana svoja vrata otvorio Ginger Sushi čime je proširena ponuda istoimenog restorana koji je počeo s radom prije dvije godine u centru grada.

- Otkako smo otvorili ovaj Ginger Sushi, jedna se karakteristika prostora, osim samog uređenja, onima koji su nas ovdje posjetili iskristalizirala kao neobična, a to je neočekivana lokacija. Na otvaranje restorana u Dugavama smo dosad imali samo odlične reakcije i zbog toga smo sretni jer vjerujemo da raznolikost gastronomske i svake druge ponude čini svaki kvart bogatijim - rekla je vlasnica Adriana Dobrović.

OD PODA DO STROPA

Radovi na uređenju trajali su nekoliko mjeseci i, kako pojašnjava vlasnica, bili su vrlo ekstenzivni jer je prostor u Dedovićima 11 trebalo prilagoditi potpuno novoj svrsi.

- Da bi se interijer od 66 kvadrata učinio ugodnim kakav je danas, morali smo preurediti sve od poda do stropa. Htjeli smo u novom Ginger Sushiju u Dugavama zadržati jednostavnost uređenja i funkcionalnost prostora koja se pokazala dobrom idejom u Ginger Sushiju u Masarykovoj ulici. Jako nam je bilo važno da prostor bude dobro osvijetljen i prozračan. Idejama su nam pomogli kreativni tim Eventastic d.o.o. te Tončica Palić koja nam je pomogla s uređenjem i prije dvije godine kad smo otvarali prvi Ginger - dodala je vlasnica.

Prostor se dijeli na dio u kojem gosti mogu odabrati neki od ponuđenih sushija i piće te na dio u kojem je nekoliko stolova gdje se može u miru pojesti, a tu su i kuhinja te skladišni prostor.

PRIBOR ZA JELO

Prevladavaju crna, siva i crvena boja koje se odlično dopunjuju s logom restorana, a posebna zanimljivost su Tabushi stolci koji cijelom prostoru daju dodatnu zaigranost.

- Linija Tabushi sastoji se od taburea Combo, taburea Mini namijenjenog najmlađima i barskog stolca, a inspirirana je tradicionalnim japanskim sushijem.

Tabushi barski stolac sastoji se od sjedišta u obliku sushija i para nogu koji imitiraju štapiće, odnosno pribor za jelo. Po sredini prolazi stup koji je potporanj cijele konstrukcije.

Tabushi tabure, pak, pruža mogućnost da u njegovu unutrašnjost, nakon što lako otklonite poklopac, umjesto lososa i avokada ili tune i krastavca pohranite svoje kućne papuče, omiljeni časopis ili dječju igračku - pojasnili su Igor Jeličić i Lidija Mikluš, dizajneri koji stoje iza ideje o Tabushiju o kojem više možete saznati na www.tabushi.co ili na istoimenoj Facebook stranici.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:47