Ima oka za dizajn

Glumica Julianne Moore pokazala impresivnu kolekciju modernističkog namještaja u svom domu

juliannemoore

 Julianne Moore
Glumica je objavila snimku svoje dnevne sobe koju krasi impresivna kolekcija namještaja i dekora

Glumica Julianne Moore dosta ima oka za dizajn. Moore je objavila snimku svoje dnevne sobe na Instagramu još u rujnu, a njena impresivna kolekcija modernističkog namještaja i dekora izgleda kao vrhunski uređen izložbeni prostor u kojem se ne biste teško smjestili.

Prva stvar koja se ističe u sobi set je fotelja Costelo austrijskog dizajnera Martina Eislera. Riječ je o elegantnim, ali neformalnim foteljama i ikonama brazilskog dizajna iz 1950-ih godina. Ove fotelje su ležerne, ali upečatljive. Načinjene su od drvene konstrukcije s drvenim rebrima koja obuhvaćaju i sjedalo i naslon, osiguravajući apsolutnu udobnost. Glumičine su presvučene crnom kožom i imaju tanje jastuke od onih koji se često uparuju s ovim foteljama.

Svoj Costelo set upotpunila je stolićem Carla Auböck-a iz 1950-ih, koji je koristio ploče od prirodnog drva i legendarne mjedene noge iz sredine prošlog stoljeća.

No to nije sve. Auböck stol prirodnog oblika, ovdje se savršeno slaže sa stolom za kavu Nakashima, koji je također izrađen od prirodne drvene daske. Dizajn Nakashima stolića datira iz 1940-ih i svaki novi komad izrađuje se po narudžbi.

I teško je ne primijetiti Noguchi papirnatu lampu u krajnjem lijevom kutu životnog prostora. Uz topli odsjaj svjetlosti kroz ručno izrađeni papir na bambusovom okviru, Isamu Noguchi je koristio tradicionalne japanske materijale kako bi u dom unio moderan dizajn, davne 1951. godine. Svjetiljke je nazvao Akari Light Sculptures, a proizvode se i danas tradicionalnim Gifu metodama.

Uz to, Moore je pokazala svoju zidnu jedinicu Charlotte Perriand, čime je dokazala da je kraljica kolekcija namještaja iz sredine prošlog stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:17