NOVI SKANDI STIL

Goli ožbukani zidovi i elegantan dekor: Ekstravagantan dom od 110 kvadrata

 Bjurfors
Dobivate dojam da su osnova i dekoracija iz različitih razdoblja, ali arhitekti su ovo vidjeli kao zanimljivu ideju

Idemo opet do Stockholma! Skandinavski dizajn već godinama zauzima prvo mjesto kada je u pitanju uređenje doma koje pruža opuštajuću i prirodnu atmosferu. Iako smo navikli da se takav dizajn uglavnom vrti oko neutralnih i prirodnih boja, jasnih linija i pročišćenih prostora, postoje i oni "odvažniji" primjeri koji se odmiču od ovih uvriježenih postavki i kreiraju prostor koji oduševljava kreativnošću.

image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors

Jedan takav stan od 110 metara četvornih smjestio se u staroj zgradi s početka stoljeća i zahtijevao je potpunu obnovu prije useljenja novih vlasnika. Arhitekti se u ovom zadatku odlučuju na pomalo drugačiji izričaj. Uređenje cjelokupnog interijera bazirano je na kontrastu.

image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors

S jedne strane, goli ožbukani zidovi izgledaju kao da je stan još uvijek u procesu obnove, ali i svjedoče modernom stilu. S druge strane, klasične štukature, stara peć, stilski skandinavski namještaj i vintage detalji pričaju onu već dobro poznatu skandinavsku priču.

image
Bjurfors
image
Bjurfors
image
Bjurfors

Na prvi pogled dobivate dojam da su osnova i dekoracija iz različitih razdoblja, ostali tu sasvim slučajno, ali arhitekti su ovo vidjeli kao zanimljivu ideju za spektakularan eklektičan dom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:06