golemi projekt

Gradi se najveći kompleks hrvatskog turizma: Petram Resort and Residences

 3D MODUS/
Kompleks će imati 252 luksuzne nekretnine - 55 turističkih vila, aparthotel sa 179 apartmana za odmor te 18 stanova za stanovanje

Trenutno najveći projekt u turizmu koji se gradi u Hrvatskoj, Petram Resort and Residences, smješten je na najsjevernijoj točki hrvatske morske obale, na samoj granici sa Slovenijom i Italijom, na lokaciji Alberi u Savudriji u sjeverozapadnoj Istri. Međutim, ovo je i golemi nekretninski projekt.

image
3D MODUS/

Info

  • oko 40.500 četvornih metara ukupna je građevinska površina svih nekretnina lipanj 2022. godine planirani je rok završetka resorta
  • 3600 eura + PDV prosječna je prodajna cijena nekretnine

Kompleks će imati 252 luksuzne nekretnine - 55 turističkih vila, aparthotel sa 179 apartmana za odmor te 18 stanova za stanovanje. Sve je koncipirano, prema najavama, na vrhunskom dizajnu ispred trendova, održivoj gradnji, novima materijalima, mirisnoj mediteranskoj hortikulturi i otvorenim vizurama, u kombinaciji s inovativnim konceptom održavanja resorta i upravljanja nekretninama. Prvi je to resort za stanovanje i odmor takve vrste u Hrvatskoj i regiji.

image
3D MODUS/

NOVOST U U PONUDI ČINE 252 LUKSUZNE NEKRETNINE - 55 TURISTIČKIH VILA, APARTHOTEL SA 179 APARTMANA ZA ODMOR TE 18 STANOVA ZA STANOVANJE

Okružen morem

"Brigu o nekretnini bit će moguće u potpunosti prepustiti resortu te tako osigurati bezbrižan odmor, ali i oplemenjivanje i povrat investicije. Bit će sveprisutan, gotovo nevidljiv servis dostojan hotela s pet zvjezdica", najavljuju investitori kompanija MK Group i Aleksandar Group.

Ovaj resort nudit će odmor u zatvorenoj zajednici sa svim sadržajima i servisima nadohvat ruke te concierge service 24 sata dnevno. Nuditi će kombinaciju mora, zelenila, promišljenog i vrhunskog dizajna, sportskih sadržaja, wellnessa, imat će upečatljiv infinity bazen na krovu, vrtne bazene, bazen i park za djecu, restorane...

image
3D MODUS/

Resort u Savudriji imat će na krovu infinity bazen dugačak čak 105 metara

Okružen morem dokle pogled seže, Petram Resort & Residences, prema najavama, bit će idealna lokacija za hedoniste. Velika prednost je dobra povezanost, u blizini je nekoliko aerodroma i udaljen je nekoliko sati vožnje od mnogih gradova.

Razgovaramo s arhitekticama LAD 1 studija Lotus Grupe Majom Bručić i Evom Cotman. Zanimali su nas sadržaji resorta, jer se kao atrakcija spominje veliki infinity bazen na krovu. - Bit će to najveći i najljepši otvoreni krovni bazen koji možete zamisliti, dužine 105 metara, drugi najduži na svijetu, na kojem su radili naši vrhunski statičari - ističe Maja Bručić.

Brigu o nekretnini bit će moguće u potpunosti prepustiti resortu te tako osigurati bezbrižan odmor, ali i oplemenjivanje i povrat investicije. Bit će sveprisutan, gotovo nevidljiv servis dostojan hotela s pet zvjezdica, najavljuju investitori kompanija MK Group i Aleksandar Group

Hortikultura

Na krovu aparthotela bit će i fine-dining restoran. Vrtni bazen smješten je uz suvremeni talijanski restoran s jedne strane i steak-house s istarskim specijalitetima s druge. Tu je i bazen okružen mediteranskim mirisima stvoren za lijena jutra, aktivne dane i popodneva prepuna sunca i opuštanja, vanjski bazen i park za djecu, bazeni sa sadržajem za djecu, a u blizini resorta su i golf-tereni.

- Resort će imati 55 turističkih vila, od kojih 12 s vlastitim infinity krovnim bazenima te još 43 moderne vile savršeno uklopljene u mediteransko podneblje u kojem se nalaze. Visoki standardi gradnje omogućit će uronjenost u prekrasan okoliš, a osiguravat će privatnost, luksuz i mir. Kupac vile sam bira jedan od tri tipa uređenja, onaj koji najviše odgovara njegovu senzibilitetu - objašnjava arhitektica Bručić.

image
3D MODUS/

Stanovi i apartmani bit će moderni, otvorenih vizura i pogleda, a kupac će za svaku nekretninu moći odabrati paket unutarnjeg uređenja koji odgovara njegovom stilu i senzibilitetu. Moći će odabrati i paket održavanja

image
3D MODUS/

Osim vila, ovdje je i 18 stanova u višestambenim zgradama te 179 turističkih apartmana u glavnoj zgradi, apart-hotelu, u rasponu od studija do trosobnih.

- Stanovi i apartmani bit će moderni, otvorenih vizura i pogleda s pravom dozom luksuza i privatnosti, što će omogućiti nesmetano uživanje u svim prigodama. Za svaku nekretninu moći će odabrati paket unutarnjeg uređenja koji odgovara stilu i senzibilitetu budućih vlasnika. Također će se moći odabrati i paket održavanja - objašnjava Eva Cotman.

Osim što su arhitektice bile predane korištenju vrhunskih lokalnih materijala koji su u skladu s podnebljem, a iz njega i potječu, pozornost su obratile i na hortikulturno uređenje koje je autohtono, bujno i puno boja.

image
Valentina Bunić

- Nastojale smo postići idealnu kombinaciju poštovanja mediteranske gradnje i hortikulture, a istodobno ostavljamo dovoljno otvorenog pogleda na more i okoliš koji nas okružuje, što odražava i našu posvećenost održivoj gradnji. Čitav je kompleks energetskog razreda A+, uz kvalitetnu toplinsku izolaciju i korištenje obnovljivih izvora energije. Sustav za grijanje i hlađenje i pripremu tople vode izveden je s dizalicama koje koriste energiju iz obnovljivih izvora i tako značajno povećavaju uštedu energije i smanjuju štetni utjecaj na okoliš, posebice zrak i vodu - ističe Maja Bručić i dodaje da paze na razvrstavanje i odvojeno prikupljanje otpada te koriste rekuperaciju, odnosno energiju otpadnog zraka.

image
Valentina Bunić

Fotografije snimljene na gradilištu pokazuju kako resort polako počinje poprimati buduću vizuru, a planirani rok dovršetka je u lipnju 2022. godine

image
Valentina Bunić

Vodeća imena

Prozori i vrata brenda Schuco izvedeni su kao aluminijski okviri s prekinutim toplinskom mostom, ostakljenje je dvoslojnim izolacijskim staklom koje je i niskoenergetsko te ima termorefleksni premaz. To omogućava da rezidencije imaju velike staklene površine otvorenih pogleda, a ne utječe na povećanu potrošnju energije.

Investitor Čista voda projekt istarska je tvrtka, a projekt Petram Resort and Residences provodi u suradnji s poznatim investitorima MK Group i Aleksandar Group. Kompanija MK Group jedna je od vodećih holding kompanija iz oblasti agrara, turizma i bankarstva u jugoistočnoj Europi. Aleksandar Group u svojih je više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije izgradila više stotina tisuća kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Za projektiranje, nadzor i vođenje projekta zadužen je LAD 1 studio, a Lotus Grupa brend je te tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. studeni 2023 08:27