Hedonistička oaza poznatog sportaša

Zavirite u kuću studija tecDESIGN površine 420 kvadrata

Nagrađivani arhitektonski studio tecDESIGN nedavno je dovršio projekt obiteljske kuće za Mikea Rockenfellera, poznatog njemačkog profesionalnog vozača utrka. Kuća se nalazi u Švicarskoj i ima 420 četvornih metara, a posebna je prvenstveno po modernom dizajnu koji, pak, u svakom svom centimetru slavi ljepotu lokacije na kojoj se nalazi. Naime, kuću karakteriziraju ogromne staklene stijene koje ju u potpunosti otvaraju prema predivnoj obližnjoj prirodi, spajajući tako na najbolji mogući način interijer i eksterijer. – To je bio glavni zahtjev klijenta, da se objekt sasvim spoji s okolišem.

Nastojali smo da mu ispunimo tu želju i nadam se da smo u konačnici uspjeli u tome. Pogotovo smo se trudili da najintimniji dio kuće tj. spavaće sobe koje se nalaze na gornjoj etaži budu u najvećem doticaju s prirodom. Tako sve spavaće sobe imaju otvoren pogled na jezero koje se nalaze u blizini – pričaju arhitekti Sebastian Knorr i Heiko Ostmann i otkrivaju kako su ih nakon prvog dana i prve noći vlasnici oduševljeno nazvali i ispričali kako su bili oduševljeni buđenjem s pogledom na divno zelenilo.

Ekologija+tehnologija

Arhitekti dodaju kako ova kuća nije samo lijepa već i ekološki te tehnološki superirona – ima geotermalni sustav toplinske pumpe i super izolirane zidove, a sa svime u kući može se upravljati sustavom koji se zove E-glas. Riječ je o elektroničkom sustavu koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. – Sve u ovoj kući je jako pametno, a osim velikih staklenih stijena, kuća je sagrađena i od čvrstih betonskih konstrukcija, čelika i kvalitetnog drva. To su iznimno kvalitetni materijali koji čine savršen spoj u gradnji obiteljskih kuća – objašnjavaju arhitekti.

Lijepa, ali jednostavna

I sam interijer u ovoj kući je impresivan. Svaki komad namještaja i detalj, kažu arhitekti, pažljivo je biran. – Većina namještaja kupljena je u B&B Italia, a neke komade namještaja koje smo htjeli uklopiti u prostor nismo mogli pronaći u trgovinama, pa smo ih sami dizajnirali. Nismo htjeli ništa prepustiti slučaju. Gotovo sva rasvjeta u interijeru je od Flosa, a u kupaonicama prevladava dizajn tvrtke Falper.

Ovu smo kuću zamislili kao dizajnersku oazu, ali koja istovremeno nije napadna i nametljiva, nego jednostavna. Drugim riječima, zamislili smo je kao savršenu hedonističku oazu u kojoj se vlasnici mogu bezbrižno opustiti i odmoriti – objašnjavaju arhitekti i dodaju kako je po njima možda najbolji dio ove genijalne rezidencije mnoštvo terasa i dvorišta prepunih cvijeća, drveća i kuteva za čistu uživanciju.

Uživanje na otvorenom

– Vlasnici su odlično zamislili da dvorišta i terase budu produženi dio dnevnog boravka. Čim izađe sunce, sve se seli na otvoreno, roštilja se, druži s brojnim članovima obitelji i prijateljima. Ako, pak, nije neko druženje u pitanju, onda je to obično popodnevno izležavanje na ležaljci uz dobru knjigu i omiljeno piće ili večernji razgovori udvoje uz čašu dobrog vina i poneki ukusni zalogaj – otkrivaju arhitekti. Što sve još radi ovaj arhitektonski studio možete saznati na njihovoj stranici www.tecdesignla.com.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:12