VRHUNSKA KUĆA U CENTRU ZAGREBA

Hi-tech urbana vila na zagrebačkoj Šalati

 

Vodimo vas u urbanu stambenu kuću s tri ekskluzivne stambene jedinice na zagrebačkoj Šalati. Rađena je po najvišim standardima, a smještena je u Čačkovićevoj ulici, omeđena Babonićevom s donje strane, te ulicom Horvatovac s gornje.

Sama ulica je savršena mikrolokacija za življenje, budući da se iz svih stambenih jedinica pruža prekrasan pogled na grad, a u isto vrijeme je vrlo mirna jer je namijenjena isključivo stanarima te ulice te nitko tko ne živi u ulici njome ne prolazi. O posebnostima ove urbane stambene kuće razgovarali smo s investitorom Karlom Žibratom.

- Kuća je napravljena po najmodernijim arhitektonskim trendovima, prema projektu poznate zagrebačke arhitektice Marine Nardin, te je izvedena kao jedna cjelina s tri ekskluzivne stambene jedinice koje zadovoljavaju sve najviše svjetske standarde. Cilj je bio dobiti dojam da svaki stan zasebno ima apsolutni komfor, kako izvana tako i iznutra, te dojam kuće u kući - objašnjava Žibrat i dodaje da sve prati i građevni standard.

MAKSIMALNO PRIVATNA

- Čitava konstrukcija kuće, kao i svi zidovi, isključivo su betonski kako bi bila otporna na sve elementarne nepogode, te je isto tako zaštićena vrhunskom hidroizolacijom i pratećom fasadom najviše kvalitete. U konceptu se vodilo računa da to bude jedan ogledni primjerak moderne građevine s primjesama zagrebačkog stila. Gdje god je bilo moguće, ugrađen je tipičan zagrebački kamen, kako bi se pratio stil svih pročelja u ulici. Stolarija je aluminijska, s troslojnim izostaklom radi maksimalnog očuvanja energije - kaže investitor.

Ukupna tlocrtna površina kuće je oko 500 m² bez pratećih terasa, lođa i vanjskih prostora. Podijeljena je na tri stambene jedinice te su donja i srednja etaža izvedene s pripadajućim terasama, vrtovima, kao i svaka sa svojim zasebnim grijanim bazenom, dok je “penthouse” čitav prostor ravnog krova s panoramskim pogledom na cijeli grad. Kuća ima energetski certifikat A te je izuzetno high tech koncipirana - grijanje je izvedeno isključivo podno, hlađenje preko ventilokonvektora koji su skriveni u stropovima, a i grijanjem i hlađenjem upravljaju najmodernije dizalice topline kako bi se budućim stanarima minimalizirali ti troškovi.

- Također, čitav sustav grijanja i hlađenja, kao i videonadzor i druge funkcije, izvedeni su u sustavu pametne kuće tj. smart homea kojim je moguće upravljati sa svog pametnog telefona ili računala s bilo kojeg mjesta te je sve parametre svojeg stana, kao što su videonadzor, podešavanje grijanja i hlađenja, moguće izvoditi na daljinu, što u današnjem užurbanom i modernom načinu života uvelike pomaže u organizaciji - naglašava Žibrat.

Kuća je koncipirana tako da se dobije maksimalna privatnost te se iz garaže ulazi direktno u lift, koji je zaštićen kodiranim ključevima te svaki stanar sa svojim ključem pokreće lift koji ga vodi direktno na njegovu etažu i u njegov stambeni prostor. Nasuprot izlaza iz lifta središnja je jedinica pametne kuće na kojoj se dalje aktiviraju ili deaktiviraju svi zadani parametri alarma, kao i “follow me home” funkcije kako bi se omogućio jednostavan pristup svim prostorijama u stanu.

Što se tiče interijera, parketi u stanovima su izvedeni u nježnoj varijanti svijetlog mat hrasta, a kupaonice su opremljene vrhunskom talijanskom keramikom i sanitarijama. Stropovi su spušteni i s ugrađenom indirektnom rasvjetom, a završna rasvjetna tijela, kao i čitav koncept unutarnjeg uređenja, ostavljeni su na osobni odabir budućim stanarima.

NOĆNA VIZURA

- Ovim projektom, u koji je uloženo mnogo truda, željeli smo dobiti jednu modernu građevinu s maksimalnim osjećajem vrhunskog življenja gotovo pa u centru Zagreba, a opet u jednom mirnom okruženju, te smo vođeni tom idejom željeli postići ekskluzivnost kako vanjskog, tako i unutarnjeg uređenja te dnevne i noćne vizure vile - zaključio je Karlo Žibrat

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 15:05