Konceptualni dućan

HIT ADRESA U GRADU Originalni i autentični Nu Shu Store

Konceptualni dućan s top  hrvatskim proizvodima. Samouka umjetnica Nuša Mlinarić Horvat otvorila je prostor u Trgovačkom centru u koji lokalci, ali i turisti rado svraćju. Evo zašto

Nuša Mlinarić Horvat, čakovečka samouka umjetnica za sebe kaže da je u umjetnost zaljubljena od malih nogu i kako je oduvijek sanjala stvoriti mjesto likovne kulture kakvo njezin rodni grad nikada nije imao pa je stoga odlučila otvoriti konceptualni dućan Nu Shu Store u Trgovačkom centru Jug u Čakovcu.

Zamisao konceptualnog dućana ponešto je drugačija od uobičajenih dućana, takve vrste prodajnih mjesta fokusirane su na unikatne proizvode koji formiraju određenu zajedničku temu, a ponekad i evociraju određeni životni stil.

VISINA

- Ideja za uređenje ovog multifunkcionalnog prostora je od početka bila uvjetovana s tri komponente, odnosno djelatnosti koje se u njemu odvijaju i spojene su u jednu cjelinu. To su prodajni prostor, atelje i make-up studio. Svaka djelatnost može funkcionirati odvojeno, no upravo je u tom zajedništvu svaka dobila određenu dodanu vrijednost i smisao. Intima make-up studija postignuta je pregradom čija visina nije nepotrebno zatvorila prostor. Cijeli taj dio je na povišenom nivou koji je dodatno naglašen bež bojom poda i time se postigao kontrast prema ostatku prostora čiji pod je u imitaciji drva smeđe boje. Radni stol je pregrađen i “obučen” istim materijalom kao što je blagajna i ostatak namještaja koji je rađen po mjeri. Budući da prostor ima visoke stropove i otvoren je, orijentirali smo se na to da se prodajni artikli izlažu po kubusima, a zidovi ostanu slobodni za slike čime se dodatno naglasila elegancija visine zidova - ističe vlasnica.

- Prije preuređenja prostor je bio u lošem stanju. Bilo je potrebno kompletno renoviranje da bi krajnji rezultat bio ovo što je danas. Elektroinstalacija je novoizvedena s posebnom prilagodbom prema projektu rasvjete te je napravljena sanacija zidova s finom završnom obradom i ličenjem. Misija ovog pothvata bila je u Čakovcu stvoriti mjesto koje će podignuti svijest o vrijednosti nečijeg umjetničkog djela.

U dućanu možete kupiti notese Nisha&Hobby hižice, ručno tiskani tekstil od Apetitliha, šalice Terra keramike, ručno oslikane jastuke Durassic...

ARTIKLI

Nuša nam također objašnjava kako se pri odabiru stila uređenja vodila mišlju da je potrebno naglasiti izložene artikle pa je odabir boja neutralan, a namještaj je u skandinavskom i minimalističkom stilu tako da se sva pozornost zadrži na glavnim zvjezdama prostora - brendovima i unikatnim proizvodima. U Nu Shu Storeu odlučili su se predstaviti mnogi hrvatski kreativci, a neki od njih su Nisha & Hobby hižica sa svojim notesima, ručno tiskani kuhinjski tekstil i torbe Apetitlih, šalice Terra keramika, ručno oslikani jastuci Durassic te akademski slikar Dejan Kljun sa svojim slikama, pomno osmišljeno da se nađe za svakoga po nešto.

Više na Facebooku @nushuconceptstore.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 05:24