Hobby shop Škrinjica u Zagrebu

Novo omiljeno mjesto među svim kreativcima
Profil
Adresa:
Tratinska 65, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 9 - 19 sati, subotom 9 - 13 sati, nedjeljom zatvoreno
Cijene:
akrilne boje 20 kn, metalik 28 kn, kadifa 21 kn, granitne 26 kn, salveta 2 kn, metalik reljefna pasta 27 kn, ‘krakl’ boje 36 kn, magic boje 21 kn

Hobby shop Škrinjica nedavno je otvorio vrata svoje trgovine u Tratinskoj i odmah postao omiljen među svim kreativcima koji izrađuju različite predmete za dom. U trgovini se može naći cijeli niz boja i materijala za rad, vlasnica tamo izlaže i prodaje svoje radove, a jednom mjesečno održavat će se besplatne radionice.

Na njima će početnici, ali i oni napredniji moći naučiti kako koristiti određenu boju, na kojoj podlozi i što učiniti da se od nje dobije najviše moguće. Radionice će voditi Tea Jurković, koja i inače diljem grada održava hobističke radionice i podučava sve zainteresirane kako raditi s bojama. Planirano je da radionice traju sat i pol vremena, a za njihova trajanja polaznici mogu pitati sve što ih zanima.

Hobisti u trgovini mogu birati između akrilnih, metalik, kadifa i granitnih boja. Cijene variraju: 135 mililitara akrilnih boja stoji 20 kuna, ista količina metalik boje 28 kuna, dok za deset mililitara manje kadifa boje treba izdvojiti 21 kunu. Granitne boje koštaju 26 kuna.

Nude se i glitter reljefne paste, ljepila i folije za pozlatu, sjajni i mat lakovi, metalik reljefne paste… U ponudi su i “krokodil” te “spider krakl” boje, kojima se nakon nanosa postiže zanimljiv efekt: riječ je, naime, o dvokomponentnim bojama koje ostavljaju efekt paukove mreže ili kože krokodila.

Cijena tih boja je 36 kuna. Osim toga, u Škrinjici se mogu kupiti i “magic boje”, one čijim se pretapanjem dobivaju zanimljivije nijanse, a koje stoje 21 kunu. Uskoro se očekuje obogaćivanje novim bojama, ljepila i drugih materijala, kaže vlasnica. Jedan od artikala koji je odmah privukao pozornost hobista je “moos gumi”.

Riječ je o gumenim elementima, u obliku, primjerice, balerine, koji se mogu zalijepiti za neki predmet i potom obojati. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, a o tome im ovisi i cijena, koja je od 3 do 12 kuna. U ponudi je i repromaterijal – mogu se kupiti kutijice, ogledala, okvire za slike, vješalice, podloge za satove, podloške… Materijali su razni: drvo, keramika, gips i medijapan.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:53