NOVA ADRESA

HORTIART HOME Otvorena drugačija cvjećarnica u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici

Nova adresa za sve ljubitelje biljaka i one koji će to tek postati

Hortiart Home nova je adresa za sve zaljubljenike u biljke. Riječ je o prvoj zagrebačkoj trgovini koja je posvećena samo biljkama: no, nije to samo obična cvjećarnica, nego se tamo mogu kupiti i zanimljivi detalji za interijer, a vezani uz biljke, dobiti savjeti za održavanje zelenila u domu, dogovoriti uređenje vrta ili sudjelovati na radionici posvećenoj biljkama. Prostor u kojem su se smjestili nalazi se u Zvonimirovoj ulici.

Osim bogate ponude biljaka i posuda za njihovo držanje, u planu je i održavanje brojnih radionica

HRVATSKI DIZAJNERI

- Sve biljke koje su ovdje izložene odabrane su i dijelom zato da se uklapaju u uređenje prostora: nisu prekičaste, niti ćemo ikad imati neke biljke koje bodu oči. Sve što prodajemo je u dobrom stanju, nabavljeno od kvalitetnih proizvođača, a riječ je i o dugotrajnim biljkama. Plan je da se mijenjaju s vremenom, ne baš sezonski, ali u tom smislu. Osim toga, u ponudi imamo posude za cvijeće od mrvljenog kamena, epoksi smole i betona. Sve biljke koje imamo pogodne su za interijere, lako održive i ciljano u ponudi za sve one koji se tek počinju baviti uzgojem cvijeća - priča vlasnik Tonko Katović i dodaje kako su u ponudi, između ostalog, proizvodi hrvatskih dizajnera kao što su Kut na Kvadrat, Shamai Grin, Mondum, Utopia i Tana te međunarodno poznati brendovi Pottery Pots i “Žive slike” by Mobilane. Premda ima i proizvoda in inozemstva, kaže kako je cilj da sve više i više u ponudi budu domaći proizvodi.

U ponudi su i posude za cvijeće od dizajnera među kojima su Kut na Kvadrat, Shamai Grin, Mondum, Utopia i Tana

Najavljeno je kako će jednom mjesečno dolaziti “doktor” za biljke. Još nije odabran, ali je sigurno da će biti s Agronomskog fakulteta

SAVJET STRUČNJAKA

Prostor je idealna adresa za one koji o biljkama ne znaju ništa ili pak jako malo, jer se tamo mogu dobiti baš svi savjeti koji im trebaju kako bi uspješno uzgojili biljku koju su odabrali. Moguće je naručiti i neku posebnu, naravno, te dobiti savjete i za nju. Barem jednom mjesečno dolazit će i “doktor” za biljke, koji će besplatno davati savjete. Bit će moguće, dakle, uzeti svoju nesretnu umiruću biljku pod ruku i s njom doći do “doktora”, koji će onda dati savjet što i kako napraviti kako bi je se spasilo. Ime tog stručnjaka još nemaju, kaže Katović, ali će sigurno biti netko s Agronomskog fakulteta.

Hortiart se inače bavi projektiranjem, izvođenjem te održavanjem privatnih i javnih zelenih površina i vrtova, a u tome uživaju od 2011. godine.

Više na službenoj web stranici hortiart.hr i Facebooku @hortiart.hr.

Foto: Vanja Šolin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:52