Dizajn hotel

Hotel Lone

Hrvatski hotel u kojemu je sve 100% domaće
Profil
Ime:
hotel Lone
Adresa:
L. Adamovića 31, Rovinj
Vlasnik:
Maistra
Uređenje:
3LHD
Cijene:
noćenje je oko 200 eura, ovisi o datumu i sobi
Što ne propustiti:
na odlasku iz hotela potpisati se na stol blizu recepcije. Možete pisati što god želite. Mi smo napisali "D&D voli Lone"

Studio 3LHD, Numen/For Use, I-gle, Ivana Franke, Silvijo Vujčić i Bruketa & Žinić udružili su snage i napravili hotel Lone, prvi dizajn hotel s pet zvjezdica. Koliko god izgledao dobro na fotografijama, uživo je, vjerujte nam, još bolji

O hotelu Lone u Rovinju, prvom dizajn hotelu s pet zvjezdica u Hrvatskoj, jako se puno pisalo i, prema našem mišljenju, posve zasluženo, već i zbog same činjenice da je dobio brojne nagrade, ali možda je i važnije što, zapravo, još bolje izgleda uživo nego na fotografijama.

Naime, koliko god fotografije Lonea bile atraktivne, toliko ćete se opet iznenaditi svime što ćete tamo susresti, posebice ako ste ljubitelj suvremene arhitekture i dizajna, a osobito ako ste fan hrvatskog dizajna.

Na Loneu su, naime, radili najpoznatiji hrvatski dizajneri, arhitekti i umjetnici, a gotovo sve je proizvedeno u hrvatskim tvornicama i gotovo je sve to ekskluzivno dizajnirano baš za Lone. Arhitekturu potpisuje poznati arhitektonski studio 3LHD, koji je za hotel Lone dobio nagradu “Viktor Kovačić” Udruženja hrvatskih arhitekata za najbolju građevinu sagrađenu u Hrvatskoj.

Oblikovanje namještaja potpisuje Numen/For Use, tekstilne dekore studio I-GLE, umjetničke instalacije u hotelu Ivana Franke i Silvio Vujičić, a vizualni identitet hotela stvoren je u agenciji Bruketa & Žinić.

Uz to, ono što je zanimljivo je da hotel s čak 236 soba i 12 apartmana, s brojnim restoranima, barevima i kongresnim dvoranama samostalno i dalje živi svoj dizajnerski život. Naime, u hotelu postoji jedna gospođa koja svakodnevno prati što se događa u sferi hrvatskog produkt dizajna i obogaćuje ponudu hotela novim dizajnerskim predmetima.

Tako ćete, recimo, u jednom od kafića hotela naići na Grupine lampe i jastuke, pepeljare Filipa Gordona Franka, a nedavno je ondje otvorena i prodajna galerija, podružnica zagrebačkog Prostora, u kojoj se mogu kupiti stotine predmeta s potpisom mladih hrvatskih dizajnera. U Loneu ćete naići i na vinoteku s najboljim hrvatskim vinima, a ako vam sve to dosadi, uvijek se možete opustiti u fascinantnom wellnessu od 1700 kvadrata.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 20:11