COOL MJESTO

Hotel Nautica u Novigradu uređen u kolonijalnom stilu

Brodski motivi hotela u Novigradu

Jedan od najluksuznijih hotela na Jadranu nalazi se u novigradskoj marini i prostire se na 5000 kvadratnih metara.

- Hotel se gradio u sklopu marine. Prvo je nastala ideja o izgradnji marine u Novigradu, a onda smo vrlo brzo shvatili da bi to trebalo iskoristiti i za izgradnju hotela. U cijelom procesu izgradnje moralo se nasipati tlo da bi se izgradio hotel, ali to nas ipak nije spriječilo i evo sada već nekoliko godina uspješno poslujemo - navodi na samom početku Diego Ban, direktor Sigma poslovodstva u čijem vlasništvu je hotel Nautica.

U novigradskoj marini na gotovo 5000 metara kvadratnih prostire se jedan od luksuznijih hotela na Jadranu.

- Prvotna ideja u gradnji hotela je bila da ima 5 zvjezdica i cijeli hotel je definiran u tom smislu, od soba do namještaja, ali kako u Hrvatskoj kategorizacija za 5 zvjezdica zahtijeva i vanjski bazen, ostali smo bez te jedne zvjezdice - objašnjava Diego i dodaje: - Što gledajući iz ove perspektive možda i nije toliko loše, jer ta jedna dodatna zvjezdica nosi određene uvjete koji poskupljuju poslovanje.

Hotel se sastoji od dva identična volumena koji su povezani jednim nathodnikom. Osim svojom veličinom hotel plijeni pozornost i hrabrim izborom boje za fasadu. Nakon što uđete u hotel vrlo brzo vam postane jasno da se radi o jednakoj paleti tonova koji povezuju vanjski i unutrašnji dio hotela. U prizemlju jednog dijela se nalazi se restoran Navigare koji posjeduje zanimljivu otvorenu kuhinju u kojoj gosti mogu gledati pripremanje svoga jela.

Na katu su smještene sobe koje po svojim dimenzijama zadovoljavaju kategorizaciju pet zvjezdica, a ujedno imaju i prostrane balkone i kupaonice s kadom

PROSTOR

U drugom volumenu hotela smješten je klub Booze and Blues koji je svojim nazivom i uređenjem identičan zagrebačkom u Tkalčićevoj ulici. Booze and Blues se posebno ističe u ovom prostoru zato što ne prati dizajn ostatka hotela, nego je u jednu ruku neovisan i potpuno drugačiji. U prizemlju ulaznog dijela također se mogu vidjeti i prostori iznajmljeni za neke druge djelatnosti poput frizera ili trgovina, kao i wellness centar i unutarnji bazen, u sklopu kojega se može pronaći i turska kupelj ili finska sauna. Na katu su smještene sobe, njih 42 ukupno, od toga je 38 prostranih soba s balkonom i četiri luksuzna apartmana. Sve sobe po svojim dimenzijama zadovoljavaju kategorizaciju za 5 zvjezdica, a ujedno imaju i prostrane kupaonice s kadom. - Inspiraciju za unutarnje uređenje smo pronašli u Genovi. Htjeli smo postići taj kolonijalni stil. Impresionirao nas je spoj masovnog impozantnog namještaja mahagonija i prirodne kože - ističe Diego.

UREĐENJE

Iako je uporaba mahagonija u interijerima danas nešto što ćete rijetko vidjeti, pri uređenju hotela Nautica to je ipak bila misao vodilja iz osnovnog razloga što je mahagonij poznat još kao drvo brodova, izrazito neobične boje, vrhunske kvalitete i trajnosti. Osim kolonijalnog stila pri uređenju, željela se postići i određena simbioza marine i hotela. Diego objašnjava kako su u hotelu htjeli postići atmosferu starih, velikih i luksuznih brodova poput Titanica. Tako se kroz cijeli hotel mogu pronaći brodski motivi, od stupova koji neodoljivo podsjećaju na potpalublje do okruglih prozora ili niskog drvenog stropa. Unutar soba motivi su nešto doslovniji, okvir kreveta koji podsjeća na stari sanduk i uzglavlje kreveta u obliku kormila. Rasvjeta je kroz cijeli hotel diskretna, skrivene led trake ili stolne lampe te plafonijere u obliku brodskih lampi.

- Nismo htjeli ništa previše komplicirati. Ja sam više nego zadovoljan rezultatom - ističe Diego na samom kraju.

Više informacija potražite na: nauticahotels.com

Foto: Danijel Bartolić/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:21